Erityisesti koronapandemian aikana suosituksi noussut Teams-viestintäohjelma on nyt integroitu Microsoftin Office 365 -toimisto-ohjelmapakettiin.
Microsoft Teams:

Erityisesti koronapandemian aikana suosituksi noussut Teams-viestintäohjelma on nyt integroitu Microsoftin Office 365 -toimisto-ohjelmapakettiin.

Teams: Nyt voit jo ehkä poistaa Windows 11:n Keskustelun

Uusi Windows 11 -päivitys paljastaa, että Microsoft pyrkii siihen, että Keskustelu-sovelluksen voi halutessaan poistaa, vaikka tällä hetkellä se on mahdotonta. Tällä siirrolla voidaan välttää EU:n määräämät sakot kilpailun vääristämisestä.

torstai 15. kesäkuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Syksyllä 2021 Microsoft esitteli suuren Windows 11 -uutuuden: Pienen Keskustelu-ohjelman, joka sijaitsee heti Tehtäväpalkin hakukentän oikealla puolella.

Pieni Keskustelutyökalu käyttää yrityskäyttöön suunnatun Teams-ohjelman moottoria helppoon viestintään tavallisten Windows-käyttäjien välillä.

Keskustelutoiminto lisättiin koronasulkujen aikana, jolloin kilpailevat viestintäpalvelut, kuten Skype ja Zoom, olivat laajasti käytössä, ja uuden mahdollisuuden myötä Microsoft todennäköisesti haluaisi olla osa näitä markkinoita.

> Lue lisää eri videochat-menetelmistä täältä

Ei voi poistaa tietokoneelta

Keskustelutoiminto on saapunut tietokoneellesi Windows 11 -päivityksen mukana, ja toisin kuin monia muita tietokoneen ohjelmia ja sovelluksia, Keskustelu-ohjelmaa ei voi poistaa tietokoneeltasi.

Voit poistaa Keskustelu-pikakuvakkeen Tehtäväpalkista, mutta itse ohjelma ja sen asetukset pysyvät tietokoneella. 

Tähän voi kuitenkin tulla pian muutos.

Uusi Windows 11 -päivitys, joka lähetettiin aluksi vapaaehtoisille testaajille Microsoftin Insider-ohjelmassa, paljastaa lyhyen koodin, jota Microsoftin ohjelmoijat työstävät parhaillaan.

> Lue myös: Näin poistat ohjelman Windowsista

Näin poistat Keskustelun Windowsin Tehtäväpalkista:

  1. Napsauta Käynnistä ja valitse Asetukset (hammasratas)
  2. Valitse nyt Mukauttaminen vasemmalla olevasta valikosta.
  3. Valitse Tehtäväpalkki
  4. Nyt voit muokata tehtäväpalkkia. Ylhäällä voit valita, onko Keskustelu käytössä vai ei. Muutos tulee voimaan heti.
Pieni Keskustelu-ohjelma, joka käyttää Teamsin moottoria, löytyy Windows 11:n Tehtäväpalkista.
Microsoft Keskustelu:

Pieni Keskustelu-ohjelma, joka käyttää Teamsin moottoria, löytyy Windows 11:n Tehtäväpalkista. Pikakuvakkeen voi poistaa helposti, mutta ohjelmaa ei ainakaan vielä voi poistaa tietokoneelta.

© WindowsLatest

Voidaan poistaa tietyillä alueilla

Asiantuntijat ovat löytäneet uudesta koodista useita viittauksia uuteen ominaisuuteen nimeltä RemoveChat.

Kun piilotettu toiminto otetaan käyttöön tulevassa päivityksessä, kaikki Keskustelu-ohjelman osat on mahdollista poistaa tietokoneelta – eikä siis vain sen pikakuvaketta Tehtäväpalkista.

Samalla näyttää siltä, että uudessa toiminnossa on myös maantieteellinen asetus, joka viittaa siihen, että Microsoft pyrkii mahdollistamaan ohjelman poistamisen tietyiltä alueilta, kuten Euroopasta.

> Lue myös: Windows 11:n tehtäväpalkki muuttuu syksyllä radikaalisti

Voidaan poistaa nopeasti, jos EU niin vaatii

Uusi asennuksen poistotoiminto saattaa viitata siihen, että Microsoft yrittää välttää etukäteen uuden EU-tutkinnan.

Aiemmin Microsoftin Teams-ohjelman suora kilpailija Slack on ilmaissut huolensa siitä, että Teams-ohjelma sisältyy useisiin Microsoftin Office-ohjelmiin.

Siksi Microsoft voi perustellusti pelätä, että EU pitää kilpailua vääristävänä sitä, että Windowsissa on sisäänrakennettu viestintäohjelma, joka antaa yritykselle kilpailuetua.

> Lue myös: EU:n uudet sähköasetukset voivat estää 8K-televisioiden myynnin

Ehkä sinua kiinnostaa...