Siksi sinun on odotettava Windows 11:n lataamista.
Windows 11

Uusi Windows 11 näyttää useilla alueilla selvästi erilaiselta kuin Windows 10. Huomiota herättävintä on se, että aloitusvalikko on siirtynyt tehtäväpalkin keskelle.

Siksi sinun on odotettava Windows 11:n lataamista.

Vaikka Microsoft on jo ensi viikolla valmistanut aikaisen kokeiluversion tulevasta Windows 11 -käyttöjärjestelmästä, emme suosittele asentamaan käyttöjärjestelmää ensisijaiseen tietokoneeseesi.

perjantai 25. kesäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Huhut ovat olleet liikkeellä viikon ajan, ja nyt se tiedetään: Windows 11 korvaa Windows 10:n, ja Microsoftin aiemmat lupaukset siitä, että Windows 10 olisi viimeisin Windows-versio, eivät ole enää voimassa.

Tämä vahvistettiin suuressa lehdistötilaisuudessa 24. kesäkuuta iltapäivän lopulla Suomen aikaa.

Tilaisuudessa Microsoftin johtavat henkilöt esittelivät tulevan Windows 11:n uusia ominaisuuksia ja ulkonäköä. Aiheesta voit lukea lisää muualla KotiMikron sivustolla.

Windows 11:n koeversio valmiina ensi viikolla

Internetissä on parin viikon ajan kierrätetty Windows 11 -käyttöjärjestelmän luvatonta piraattiversiota, jota emme tietenkään suosittele lataamaan.

Lehdistötilaisuudessa paljastettiin myös, että Microsoft julkistaa jo ensi viikolla tulevan käyttöjärjestelmän virallisen koeversion Windowsin Insider-ohjelman kautta.

Se on mahdollisuus uteliaille, jotka haluavat kokeilla Windows-toimintoja ennen muita – ja kaikki halukkaat voivat olla mukana. Tästä voit lukea lisää tässä artikkelissa.

> Lue myös: 5 parasta Windows 11-uutuutta

Kaikkia uutuuksia ei ole alussa mukana

Lisäksi mainittiin, että kaikki torstai-iltapäivänä esitellyt älykkäät toiminnot ja uutuudet eivät ole mukana ensi viikolla tulevassa testiversiossa.

Siksi Microsoftin asiantuntijat suosittelevat odottamaan muutamia prototyyppiversioita, jos haluat kokeilla sellaista versiota, joka on lähempänä Windows 11 -käyttöjärjestelmää ja josta tulee myöhemmin virallinen versio.

> Lue myös: Näin saat Windows 11:n tietokoneellesi

Älä asenna päätietokoneellesi

Jos olet teknisesti valveutunut eikä sinulla ole pelkoa, että kohtaat vielä keskeneräisen Windows-version virheet ja haasteet, voit siis ilmoittautua Windows Insider -ohjelmaan ja kokeilla Windows 11 -käyttöjärjestelmää jo ensi viikolla.

Voimme kuitenkin suositella sitä vain, jos olet melko hyvin perillä tietokoneista ja Windows-asennuksista. Lisäksi, että sinulla on käytettävissä ylimääräinen tietokone, jota ei tarvita mihinkään muuhun.

Päätietokoneessasi voi yksinkertaisesti ilmetä liian paljon tuntemattomia ja ärsyttäviä virheitä, joten emme suosittele tämän varhaisen Windows 11 -koeversion asentamista siihen. 

Lisäksi on liian aikaista sanoa, voiko tietoturvaohjelmasi toimia yhdessä Windows 11:n kanssa – ja onko Windowsin sisäinen tietoturva jo täysin kehittynyt. 

Jos näin ei ole, voi olla riskialtista käyttää samaa tietokonetta, jota käytät myös esimerkiksi verkkopankissa ja sähköposteissa. 

> Lue myös: Toistaiseksi voit käyttää Windows 10:tä

Kokeile virtuaalista tietokonetta

Täällä toimituksessa kaikki Windowsin koeversiot asennetaan virtuaalisille tietokoneille, joihin on asennettu toimiva ja luvallinen Windows 10 -versio.

Jos Windows 11:n koeversion asennuksessa ilmenee jotain poikkeavaa, se ei vaikuta Windows 10:llä varustettuun päätietokoneeseen.

Aloittaminen on hieman teknistä.

Jos et ole varma, mikä on virtuaalinen asennus ja miten Windowsin Insider-sovellusta käytetään, suosittelemme odottamaan, kunnes Windows 11 on lanseerattu valmiina versiona. 

Sillä välin voit luonnollisesti pitää itsesi jatkuvasti ajan tasalla KotiMikron avulla.

Ehkä sinua kiinnostaa...