Onko tämä näyttökuva Windows 11:stä? Spekulaatiot uudesta Windows-versiosta ovat valloillaan.
Windows 11?

Onko tämä näyttökuva Windows 11:stä? Spekulaatiot uudesta Windows-versiosta ovat valloillaan.

Kaikki puhuvat Windows 11:stä

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Microsoft esittelee täysin uuden Windowsin 24. kesäkuuta 2021. Lue kaikki, mitä tiedämme suurimmasta Windows-uutuudesta kuuteen vuoteen.

torstai 17. kesäkuuta 2021 teksti S. Nielsen

Tietokoneiden maailma on täynnä huhuja ja odotuksia.

Microsoft on jo ehtinyt vuotaa niin paljon tietoja ja tiedonmurusia, että asiantuntijat ovat täysin varmoja: Windowsista tulee uusi versio! Ja sen nimeksi tulee Windows 11!

On tietenkin myönnettävä, ettemme tiedä varmasti, mitä Microsoftilla on hihassaan, mutta huhujen perusteella odotettavissa on jotakin suurta.

Windows 10 on ollut olemassa kuusi vuotta

On melkoinen sensaatio, että Windows 10 saa uuden seuraajan.

Kun Windows 10 tuli markkinoille vuonna 2015, viestinä oli, että Windows oli nyt "enemmän tai vähemmän valmis" eikä uusia versioita olisi odotettavissa.

Aiemmat versiot, kuten XP, Vista ja 7, olivat tulleet 3–4 vuoden välein, mutta Windows 10 esiteltiin lähes täydellisenä käyttöjärjestelmänä, joka ei tarvitsisi muuta kuin pieniä hienosäätöjä jälkikäteen.

Uusia toimintoja ja korjauksia on tullut niin sanotuissa puolivuotispäivityksissä keväisin ja syksyisin. Nyt on kuitenkin paljon viitteitä siitä, että voimme pian iloita aivan uudesta Windowsista. 

LUE MYÖS: Arvaa ja voita: Mikä on uuden Windowsin nimi?

Esitelläänkö Windows 11 jo 24. kesäkuuta?

Microsoft itse ei ole tietenkään vielä virallisesti ilmoittanut uudesta Windows-versiosta. 

Ilmoitus on kuitenkin kaikesta päätellen odotettavissa 24. kesäkuuta 2021. Sinä päivänä järjestetään nimittäin suuri Microsoft-tapahtuma, jonka aiheena on yrityksen mukaan "seuraava Windows-sukupolvi". 

On jo pitkään tiedetty, että Sun Valley -koodinimellä kulkeva tulevan syksyn suuri päivitys sisältää suuria muutoksia käyttöliittymään. Niistä voit lukea täältä.

Virallisesti Microsoftin tapahtuman on tarkoitus käsitellä näitä muutoksia, mutta on paljon viitteitä siitä, että odotettavissa on jotakin suurempaa. 

> Lue lisää Windows-uutisia täältä

Windows 11:n kuuluisa varjo

Miksi asiantuntijat ovat niin varmoja siitä, että Windows 11 esitellään 24. kesäkuuta? 

Huhut alkoivat pari viikkoa sitten niinkin hämärästä asiasta kuin varjosta.

Numeroa 11 muistuttava varjo 24. kesäkuuta järjestettävän lehdistötilaisuuden kutsussa oli ensimmäinen pieni merkki Windows 11:stä.
Windows 11?

Numeroa 11 muistuttava varjo 24. kesäkuuta järjestettävän lehdistötilaisuuden kutsussa oli ensimmäinen pieni merkki Windows 11:stä.


Kuvassa näkyvä Windows 11 -taustakuva vuodettiin julkisuuteen. Lattiassa näkyvässä varjossa pitäisi olla ikkunan risti, mutta sen sijaan kaksi valopintaa muistuttavat lukua 11. 

Onko se sattumaa? Ehkä. Spekuloinnista tässä tietenkin oli kyse. 

Mutta Microsoftilta tuli pian konkreettisempiakin merkkejä. Ei kuitenkaan Windows 11 -käyttöjärjestelmästä, vaan Windows 10:stä. 

Microsoft ilmoitti nimittäin, että Windows 10:n tuki lopetetaan vuonna 2025. Sitä voidaan pitää hyvin selvänä merkkinä siitä, että tulossa on uusi käyttöjärjestelmä.

Windows 11 -näyttökuva

Pian saatiin lisää jännittäviä merkkejä. 

Kiinalainen Baidu-sivusto julkaisi vuodettuja Windows 11 -näyttökuvia. Katso esimerkki alta.

Tämä näyttäisi olevan uuden Windows 11:n näyttökuva.
Näyttökuva Windows 11:stä?

Tämä näyttäisi olevan uuden Windows 11:n näyttökuva. Niin väittää ainakin  kiinalainen Baidu-sivusto.


Tällä kertaa lähde ei ehkä ollut uskottavin, mutta lisää vuodettuja kuvia ilmestyi muillekin sivustoille. 

Milloin saan Windows 11:n?

Monista Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevista tiedoista huolimatta kysymyksiä riittää. Onko uusi käyttöjärjestelmä todellakin nimeltään "Windows 11"? Milloin se julkaistaan? Tuleeko muitakin suuria muutoksia kuin aiemmin ilmoitetut

Tähän kysymykseen saamme varmasti vastauksen vasta 24. kesäkuuta, kun Microsoft pitää uuden Windowsin kauan odotetun esittelyn. 

KotiMikro seuraa tietenkin asiaa tiiviisti.

Ehkä sinua kiinnostaa...