Käytä kaikkia suosikkisovelluksiasi Windowsissa
SOVELLUKSET:

Myöhemmin tänä vuonna löydät luultavasti myös Android-sovelluksia käydessäsi Microsoft Storessa Windows-tietokoneeltasi. Sillä välin voit yhdistää puhelimesi ja tietokoneen Puhelimeni-sovelluksella. 

Näin käytät Android-sovelluksia Windowsissa

Windowsissa ja Androidissa on paljon sovelluksia, mutta nyt voit käyttää kaikkia puhelimen sovelluksia suoraan Windowsista.

lauantai 5. helmikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Kun Microsoft esitteli Windows 11:n viime vuoden kesäkuussa, samalla näytettiin, miten Android-sovelluksia ladattiin suoraan Microsoft Storesta ja ajettiin Windows 11:ssä.

Tuolloin ilmoitettiin, että tämä toiminto olisi myös osa Windowsia, jonka yritys lanseerasi lokakuussa viime vuonna, mutta kuten tiedetään, niin ei tapahtunut.

Sen sijaan Android-sovellukset sisältyvät Windows 11:n uusimpiin kokeiluversioihin Windows Insider -sovelluksessa, jossa vapaaehtoiset testaavat sitä nyt.

Odotuksena on, että toiminto tulee mukaan Windows 11 -päivitykseen myöhemmin tänä vuonna.

> Lue kaikki Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat artikkelimme täältä

Perustuu Amazonin sovelluskauppaan

Sen sijaan, että Microsoft olisi rakentanut Google Play -kaupan Windows 11:een, se on tehnyt sopimuksen internetjätti Amazonin kanssa,jolla on myös oma Android-sovelluskauppa, jota käytetään Amazonin omissa tableteissa ja e-kirjojen lukulaitteissa 

Microsoft työskentelee uuden ominaisuuden parissa myös prosessorivalmistaja Intelin kanssa, sillä ARM-prosessorille ohjelmoitujen sovellusten saaminen toimimaan Intelin X86-järjestelmässä vaatii jonkin verran asiantuntemusta.

Kun myöhemmin tänä vuonna asennat ja käynnistät Android-sovelluksia suoraan Windows 11:stä, teet sen uudesta Microsoft Storesta.

Täältä voit etsiä ja ladata Android-sovelluksia, jotka on asennettu tietokoneen kiintolevylle.

> Lue myös: Osta paras e-kirjojen lukulaite

Miksi Windows-sovellusten käyttö on kätevää?

Yhä useammalla sovelluksella ei ole siihen liittyvää Windows-ohjelmaa, eivätkä ne toimi selaimessasi. Tämä pätee erityisesti Instagramin ja Snapchatin kaltaisiin viestintäsovelluksiin.

Tulevassa Windows 11 -toiminnossa voit käyttää kaikkia näitä sovelluksia tietokoneeltasi pelkän puhelimen sijaan.

Lisäksi saat molempien maailmojen parhaat puolet, koska sinun ei tarvitse ostaa Android-, Chromebook- tai Windows-tietokonetta. 

Nyt voit käyttää tuttua Windows 11 -käyttöjärjestelmää ja hallita edelleen Android-sovelluksia.

> Lue myös: 8 ilmaista sovellusta puhelimeesi

Puhelimesi avulla voit käyttää puhelimen Android-sovelluksia Windows-tietokoneellasi
Puhelimeni:

Puhelimeni-sovelluksessa, joka löytyy sekä Windows 10:stä että 11:sta, näet puhelimeesi asennetut sovellukset. Kaksoisnapsauta yhtä niistä, niin sovellus avautuu pieneen ikkunaan.

Käytä Android-sovelluksia Windows 10:ssä ja 11:ssä nyt

Sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa, että Windows 11 -päivitys on valmis tietokoneellesi. Puhelimeni-sovellus toimii sekä Windows 10:ssä että 11:ssä, joten voit parittaa puhelimesi tietokoneeseen ja käyttää sovelluksia tietokoneella.

Windowsissa näet yhteenvedon puhelimeen asennetuista sovelluksista ja voit käynnistää ne puhelimen kautta suoraan tietokoneen näytölle.

Tämä tuo tietysti oman lisänsä tulevaan ominaisuuteen, jossa Android-sovellukset on tehty suoraan Windowsiin, koska olet riippuvainen yhdistetystä puhelimesta. Se toimii kuitenkin täysin moitteettomasti.

Lue nyt saatavilla olevasta Kotimikron numerosta 05/02 kattava oppaamme Puhelimeni-sovelluksesta ja miten sovellukset käynnistetään Windowsissa.

> Lue artikkeli Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...