Windows 11:ssä ei ole aluksi Android-sovelluksia.
Android

Windows 11:ssä ei ole aluksi Android-sovelluksia.

© Shutterstock

Windows 11 ei voi hyödyntää Android-sovelluksia lanseerauksen yhteydessä

Microsoft on paljastanut, että Windows 11 ei – päinvastoin kuin luvattu – ole valmis käyttämään Android-sovelluksia lokakuun alussa.

maanantai 6. syyskuuta 2021 teksti M. Østergaard

Kun Microsoft julkaisi tulevan Windows 11:n lanseerauspäivän, he joutuivat samalla myös tunnustamaan jotakin: Windows 11:ssä ei nimittäin voi käyttää Android-sovelluksia vielä 5. lokakuuta.

Se oli muuten yksi merkittävimmistä uutisista uuden käyttöjärjestelmän suhteen.

Microsoftin tiedottaja kertoi, että yhtiö halusi varmistaa, että Android-sovellukset testataan Windows Insiders -ohjelmassa tulevina kuukausina. Sen jälkeen Android-sovelluksista tulee osa Windows 11:tä ja Microsoft Storea.

> Lue lisää Windows 11:stä täältä

Näin Microsoft esitteli mahdollisuuden käyttää Android-sovelluksia Windows 11:ssä.
Windows 11

Näin Microsoft esitteli mahdollisuuden käyttää Android -sovelluksia Windows 11:ssä, kun tuleva käyttöjärjestelmä julkistettiin. Nyt näyttää siltä, että meidän täytyy odottaa vielä hetki.

© Microsoft

Sovellusyhteistyö Amazonin kanssa

Osa myöhästymisestä johtuu luultavasti siitä, että Microsoft ei tee yhteistyötä Androidin takana olevan Googlen kanssa, vaan Amazonin kanssa, joka on kehittänyt oman kauppansa Android-sovelluksineen.

Microsoft toimii myös yhdessä Intelin kanssa voidakseen käyttää sovelluksia, jotka on ohjelmoitu ARM-prosessoriin Intelin X86-alustalla.

Android-sovellusten käyttömahdollisuus oli yksi Windows 11:n odotetuimmista toiminnoista, joten Microsoftilla on tietty paine toiminnon viimeistelemiseksi. 

Yhtiön julkaisemien ilmoitusten perusteella näyttää siltä, että meidän on odotettava vuoteen 2022 asti ennen kuin Androidin suosikkisovellukset ovat käytettävissä Windows 11:ssä.

> Lue myös: Tutustu Windows 10:n ja Windows 11:n välisiin eroihin

Ehkä sinua kiinnostaa...