Windowsin uudelleenasennus tietokoneelle ei ole vaikeaa.
Asenna kaikki alusta:

Windowsin uudelleenasennus tietokoneelle ei ole vaikeaa, mutta siihen kannattaa varata muutama tunti aikaa ja varautua myös tekemään useita valintoja asennuksen aikana.

Näin asennat Windowsin uudelleen tietokoneelle

Jos tietokoneessasi ilmenee jatkuvasti vikoja, joista et muuten pääse eroon, voit turvautua äärimmäiseen korjauskeinoon: Asenna Windows kokonaan uudelleen.

tiistai 5. syyskuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Useimmat Windowsin pienet virheet voidaan yleensä ratkaista poistamalla hankaluuksia aiheuttavat ohjelmat tai pahimmassa tapauksessa nollaamalla käyttöjärjestelmä.

Joskus virheet ovat kuitenkin niin sitkeitä ja vakavia, että nollauksellakaan ei ole toivottua vaikutusta.

Tällöin voi joutua kurkottelemaan hieman kättä pidempää: Nimittäin asentamaan Windowsin kokonaan uudelleen.

> Lue myös: Tämän vuoksi näet Windowsin sinisen näytön

Saat täysin puhtaan tietokoneen

Windowsin uudelleenasennuksessa Windows-asemasta tyhjennetään käyttöjärjestelmä, ohjelmat ja omat tiedostosi, joten aloitat siis täysin alusta.

Tämä tarkoittaa, että kaikki virheet ja ongelmat, joiden kanssa olet kamppaillut aiemmin, ovat hävinneet, ja voit nyt käyttää tietokonetta ikään kuin olisit juuri ottanut sen pakkauksesta.

> Lue myös: Viisi neuvoa ennen uuden tietokoneen ostoa

Tarvitset asennusvälineen

Kun haluat asentaa Windowsin uudelleen, tarvitset asennusvälineen, eli DVD-levyn tai USB-muistitikun, jolla on asennustiedostot.

Ne on helppo ladata verkosta Microsoftin Media Creation Tool -työkalulla, jonka voit ladata Etunurkasta sekä Windows 10:lle että 11:lle.

> Lataa Media Creation Tool Etunurkasta

Kun käynnistät ohjelman ja valitset Windows-versiosi, uusin Windows-versio ladataan Microsoftin verkkosivustolta, joten saat tuoreimman Windows-version.

Sen jälkeen tarvitset vähintään 8 Gt:n USB-muistitikun asennustiedostojen tallentamiseen, jotta voit käynnistää tietokoneen muistitikulta.

Käynnistä asennus USB-muistitikulta

Kun olet tallentanut USB-muistitikulle joko Windows 10:n tai 11:n asennustiedostot, voit käynnistää tietokoneen USB-muistitikulta.

Joissakin tapauksissa se edellyttää muutoksia BIOSin käynnistysvalikkoon, josta voit lukea lisää täältä.

Nyt tietokone käynnistyy USB-muistitikulta, ja voit käynnistää asennuksen napsauttamalla Asenna-painiketta.

Muista ottaa varmuuskopio kaikista henkilökohtaisista tiedostoistasi ennen kuin aloitat, sillä täydellinen uudelleenasennus tyhjentää Windows-osion kokonaan.

> Lue myös: Usb-muisti – tikusta asiaa

Tietokoneesi käynnistyy uudelleen useita kertoja, ja sinun täytyy odottaa, kunnes kaikki tiedostot on kopioitu tietokoneen kiintolevylle.
Asennus käynnistyy:

Tietokoneesi käynnistyy uudelleen useita kertoja, ja sinun täytyy odottaa, kunnes kaikki tiedostot on kopioitu tietokoneen kiintolevylle.

Lue kattava opas uudelleenasennukseen

KotiMikron numerosta 15/2023 voit lukea koko oppaan sekä Windows 10:n että Windows 11:n uudelleenasennuksesta. 

Voit tallentaa artikkelin niin, että se on tallessa, jos Windowsissasi on jonain päivänä ylitsepääsemättömiä ongelmia. 

Voit tietenkin lukea sen myös Etunurkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...