Microsoft on julkaissut uuden version PC Health Checkistä
Uusi versio:

Microsoft on julkaissut uuden version PC Health Checkistä, joka tutkii, voiko tietokoneesi käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

© rawf8 // Shutterstock.com

Microsoftin uusi versio PC Health Checkistä

Microsoft on julkaissut uuden ja entistä paremman version PC Health Check -ohjelmasta, jonka avulla voidaan tarkistaa, voiko tietokone käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

lauantai 4. syyskuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Windows 11 tarjoaa upouuden visuaalisen ilmeen ja paljon mielenkiintoisia toimintoja. Mutta valitettavasti kaikki eivät pääse käyttämään käyttöjärjestelmää, kun se julkaistaan 5. lokakuuta. 

Tietokoneen täytyy nimittäin täyttää useita järjestelmävaatimuksia.

Kun Microsoft esitteli Windows 11:n kesäkuussa, se lanseerasi samalla ohjelmiston, jolla voidaan tarkistaa, täyttääkö tietokone järjestelmävaatimukset.

Todella monet tietokoneet eivät läpäisseet testiä, mutta mitään selitystä ei annettu. 

Siksi Microsoft julkaisee nyt uuden ja entistä paremman version PC Health Check -ohjelmasta.

LUE MYÖS: Näitä Windows 11 vaatii tietokoneeltasi

Massiivista kritiikkiä Microsoftia kohtaan

Monet käyttäjät, jotka halusivat tietää, toimiiko Windows 11 heidän koneellaan, ottivat innokkaina vastaan ilmaisen PC Health Check -ohjelman, joka tuli saataville Windows 11:n esittelyn jälkeen.

Ohjelma paljasti, että suhteellisen harvat tietokoneet täyttävät järjestelmävaatimukset ja olisivat siten yhteensopivia Windows 11:n kanssa. 

Se on jo itsessään ongelma, mutta se ei ollut ainoa asia, josta Microsoft sai kritiikkiä. 

PC Health Check ei nimittäin antanut selitystä sille, miksi jopa uudet ja tehokkaat tietokoneet eivät pystyisi käyttämään käyttöjärjestelmää. 

Myöhemmin on ilmennyt, että tietyt tietokoneet täyttävät vaatimukset, jos päivityksiä tehdään esimerkiksi emolevylle tai tietokone päivitetään muutoin. Se edellyttää tietysti sitä, että tietää, missä ongelma piilee. 

LUE MYÖS: Valmistaja päivittää emolevyt Windows 11 -käyttöjärjestelmään sopiviksi

PC Health Check
PC Health Check

Tältä uusi PC Health Check -versio näyttää. Siinä kerrotaan, mitä tietokoneeltasi puuttuu Windows 11:n käyttämiseksi. 

© Microsoft

Uusi versio PC Health Checkistä

Puutteellinen selitys ja sitä seuraava kritiikki saivat Microsoftin vetämään PC Health Checkin takaisin ja lupaamaan, että ohjelmasta tulee syksyllä uusi ja selittävämpi versio.

Tämä versio on nyt julkaistu, mutta se(kään) ei vielä ole kaikkien saatavilla. Voit käyttää sitä vain, jos sinulla on Windows Insider -tili. 

Uusi PC Health Check -versio kertoo, miksi tietokoneesi ei pysty käyttämään Windows 11 -käyttöjärjestelmää, ja saat mahdollisuuden tehdä asialle jotakin.

Tarkista, voitko käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää

Vaikka käytössäsi ei olisikaan Windows Insider -tiliä, toivo ei ole kuitenkaan täysin mennyttä. 

Ashampoo on nimittäin tehnyt Ashampoo Windows 11 Compatibility Check -ohjelman,  joka kertoo, mitä komponentteja Windows 11:n käyttöön tarvitaan ja löytyvätkö ne tietokoneeltasi.

Näet helposti, voitko itse tehdä jotain tietokoneen päivittämiseksi, jotta se täyttää järjestelmävaatimukset, vai haluatko investoida uuteen tietokoneeseen, jotta saat Windows 11:n käyttöösi

> Lataa Ashampoo Windows 11 Compatibility Check Etunurkasta täältä <

Ehkä sinua kiinnostaa...