Enää ei kestä kauan, ennen kuin Windows 11 on saatavilla tietokoneellesi.
Windows 11:

Nyt ei kestä enää kauan, ennen kuin saat Windows 11:n tietokoneellesi. 

Microsoft julkaisee Windows 11:n 5. lokakuuta

Päivitys Windows 11:een on maksuton, mutta jos käytössäsi ei ole täysin uutta tietokonetta, voit joutua odottamaan kauan, ennen kuin päivitys on tietokoneellasi.

torstai 2. syyskuuta 2021 teksti L. Olesen

Jos odottelet Windows 11 -käyttöjärjestelmää kuin lapsi joulua, meillä on sinulle hyviä uutisia. 

Microsoft on nimittäin virallisesti vahvistanut, että Windows 11 otetaan käyttöön 5. lokakuuta 2021. Samalla vahvistettiin myös, että päivitys on maksuton.

Et voi kuitenkaan olla täysin varma siitä, että pääset tutustumaan Microsoftin merkittävimpään uutuuteen kuuden vuoden ajalta jo sinä päivänä. 

Windows 11:n käyttöönotto tapahtuu nimittäin aivan erityisessä järjestyksessä.

> Lue lisää Windows 11:stä

Kuka saa Windows 11:n ensin?

Microsoft kertoo, että he ovat ottaneet oppia Windows10:n julkaisusta, ja sen vuoksi he tarjoavat Windows 11:n ensin täysin uusille, yhteensopiville tietokoneille. Tämä kattaa myös ne tietokoneet, jotka ovat edelleen myymälöissä.

Tämän jälkeen päivitys tulee ensisijaisesti muille käyttäjille, joilla on uusimmat tietokoneet, jotka täyttävät järjestelmävaatimukset parhaiten.

Päivitystä tarjotaan Windows Update -asetuksissa, kun on sinun vuorosi. Voit itse tarkistaa, onko päivitys valmiina siirtymällä kohtaan Asetukset ja valitsemalla Päivittäminen ja suojaus.

Suunnitelmien mukaan kaikille yhteensopiville tietokoneille tarjotaan maksuton Windows 11 -päivitys vuoden 2022 puoliväliin mennessä.

> Toimiiko Windows 11 tietokoneellasi? Tutustu kätevään ohjelmaan, joka kertoo myös, mitä päivityksiä voit tehdä, jotta tietokoneestasi tulee yhteensopiva. Ohjelma löytyy Etunurkasta täältä. 

Näin pääset jonon ohi

Vaikka Microsoft on laatinut suunnitelman sille, milloin eri tietokoneet ympäri maailmaa saavat Windows 11 -käyttöjärjestelmän, voit asentaa sen manuaalisesti 5. lokakuuta jälkeen.

Se onnistuu Etunurkasta löytyvän päivitysavustajan avulla.

Lataa päivitysavustaja nyt, niin pääset todennäköisesti jonon ohi, jos tietokoneesi täyttää Windows 11:n käyttöä koskevat vaatimukset. Voit lukea niistä lisää täältä.

> Tutustu Windows 10:n ja Windows 11:n välisiin eroihin  tästä artikkelista

Hyvä ajankohta ostaa uusi tietokone

Microsoft kirjoittaa myös, että juuri nyt on hyvä ajankohta ostaa uusi tietokone. Useimmissa myymälöissä tällä hetkellä olevissa tietokoneissa on Windows 11 asennettuna – tai ne ovat valmiina pikapäivitykseen. 

Kannattaa kuitenkin kysyä myymälästä, ovatko he varmoja siitä, että uudella tietokoneella voi käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää, koska siihen liittyy useita suoritinta, RAM-muistia ja muita ominaisuuksia koskevia vaatimuksia. 

Olemme laatineet luettelon myymälöissä tällä hetkellä saatavana olevista tietokoneista, joissa Windows 11 toimii varmasti. Näet luettelon täältä.

Muista myös, että voit käyttää Windows 10 -käyttöjärjestelmää vanhaan tapaan 14.10.2025 saakka. Voit lukea lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...