Tarkista itse:
Tarkista itse:

Ashampoon työkalu kertoo, mitkä laitteistovaatimukset tietokoneesi tulee täyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmän käyttöönottamiseksi. Näin näet helposti, miksi tietokoneesi ei ehkä ole yhteensopiva.

Tässä on Windows 11:n tietokonetta koskevat vaatimukset

Saksalaisen Ashampoon uusi työkalu kertoo, mitä tietokoneeltasi saattaa puuttua, jos haluat asentaa siihen Windows 11:n.

maanantai 16. elokuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Jo kesäkuussa, kun Microsoft paljasti Windows 11:n olevan tulossa, yrityksen verkkosivustolta sai ladata ohjelman sen tarkistamiseen, pystyykö tulevaa käyttöjärjestelmää käyttämään tietokoneella.

Valitettavasti ohjelma aiheutti enemmän turhautumista tilanteen selkeyttämisen sijaan, sillä vihaiset Windowsin omistajat ympäri maailmaa valittivat ohjelman antamista tiedoista.

He saivat nimittäin usein vain viestin, että Windows 11 -käyttöjärjestelmää ei pysty käyttämään tietokoneella – ilman tarkempia selityksiä.

Tämä johti siihen, että Microsoft veti ohjelman pois ja lupasi, että syksyllä ohjelmasta tulisi parempi versio, joka tarjoaisi myös syyt tietokoneiden yhteensopimattomuuteen.

> Lue myös: Kaikki, mitä Windows 11:stä täytyy tietää

Tarkista tietokoneesi jo tänään

Sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa niin kauan, jos haluat myös tietää, pystyykö Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttämään tietokoneellasi – ja jos ei, mitä tietokoneeltasi puuttuu.

Saksalainen ohjelmistovalmistaja Ashampoo, jonka kanssa KotiMikro-lehti tekee monesti yhteistyötä, on juuri julkaissut oman versionsa Microsoftin ohjelmasta.

Toisin kuin Microsoftin kesällä käytöstä poistama ohjelma, Ashampoon versio antaa tarkan vastauksen siihen, mitä komponentteja Windows 11 edellyttää ja löytyvätkö ne tietokoneeltasi.

Näin tiedät tarkalleen, mitkä tietokoneen osat on ehkä päivitettävä, ennen kuin yrität asentaa Windows 11:n.

Ohjelman nimi on Ashampoo Windows 11 Compatibility Check, ja se löytyy tietysti Etunurkasta. 

> Lataa Ashampoo Windows 11 Compatibility Check Etunurkasta tästä <

Näin tarkistat tietokoneesi:

Kun olet ladannut ohjelman Etunurkasta, asenna se tietokoneellesi ja käynnistä ohjelma. 

Napsauta kohtaa Check Now, niin saat ilmoituksen siitä, onko tietokoneesi yhteensopiva Windows 11:n kanssa ja mitä siitä mahdollisesti puuttuu. 

Alla olevista kuvista näet, miltä se näyttää:

Tarkista, toimiiko Windows 11 tietokoneellasi
VAIHE 1:

Kun käynnistät ohjelman, näet heti Windows 11:n järjestelmävaatimukset vasemmalla. Napsauta kohtaa CHECK NOW, niin näet, onko tietokoneesi yhteensopiva.


Ashampoo Windows 11 Compatibility Check
VAIHE 2:

Ohjelma tarkistaa tietokoneesi kaikkien järjestelmävaatimusten osalta, ja vihreä valintamerkki kertoo, jos tietokoneesi on yhteensopiva. Jos kaikki luettelon kohdat on merkitty vihreällä valintamerkillä, voit asentaa Windows 11:n tietokoneellesi. Muussa tapauksessa sinun on päivitettävä yksittäiset osat, jotka eivät toimi Windows 11:n kanssa.


Ohjelmaa päivitetään jatkuvasti

Ashampoo seuraa Microsoftin tietokonetta koskevia vaatimuksia jatkuvasti ja päivittää ohjelman laitteistovaatimusten muuttuessa.

Pidämme myös Etunurkan version ajan tasalla, jotta käytössäsi on aina uusin versio ja näet ajantasaiset tietokonetta koskevat vaatimukset.

> Lue myös: Nämä kaikki Microsoft jättää pois Windows 11:stä

Ehkä sinua kiinnostaa...