Ilmaisinalue. Ilmoitusalue. Tehtäväpalkin nurkka.

Lisää tehtäväpalkkiin järjestelmän suositut pikakuvakkeet

Windows 11:n tehtäväpalkin oikeassa reunassa on tärkeiden toimintojen pikakuvakkeet. Voit helposti järjestellä tehtäväpalkkiin näkyviin vain tarvitsemasi pikakuvakkeet.

lauantai 13. marraskuuta 2021 teksti S. Nielsen

Windows 11:n tehtäväpalkissa oikealla puolella olevassa kentässä on hyvät pikakuvakkeet esimerkiksi verkko-, ääni-, toimintakeskus- ja akkuasetuksia varten.

Et varmaankaan tarvitse näitä kaikkia pikakuvakkeita. Siksi alue kannattaa järjestää niin, että vain hyödylliset pikakuvakkeet ovat näkyvissä.

Tässä artikkelissa näytämme, miten se tehdään Windows 11:ssä.

> Lue lisää Windows 11:stä täältä

Ilmoitusalueen nimi muuttuu Windows 11:ssä

Windows 10:ssä tehtäväpalkin oikealla puolella olevaa aluetta kutsutaan ilmoitusalueeksi (joskus sitä kutsutaan myös ilmaisinalueeksi). 

Windows 11:ssä Microsoft on kuitenkin halunnut kutsua sitä Tehtäväpalkin kulmaksi.

Alueen järjestämisessä on kaksi vaihetta. Ensin on päätettävä, mitkä kuvakkeet ovat yleensä näkyvillä. Seuraavaksi päätät, mitkä kuvakkeet voidaan piilottaa niin kutsuttuun ylivuotovalikkoon, joka on piilossa pienen valkoisen nuolen takana. 

Molemmat asetukset ovat samassa asetusikkunassa, jonka saat esiin valitsemalla Asetukset ja sen jälkeen Mukauttaminen ja Tehtäväpalkki.

> Lue myös: Tutustu Windows 10:n ja Windows 11:n välisiin eroihin

Windows 11:n mukauttaminen:
Mukauttaminen

Tältä Windows 11:n Tehtäväpalkin kulman asetusikkuna näyttää.

Näin järjesteät Windows 11:n tehtäväpalkin

Olet nyt yllä olevassa asetusikkunassa.

Valitse kohdassa Tehtäväpalkin kuvakkeet kulmassa kuvakkeet käyttöön tai pois käytöstä. Poista käytöstä ne kuvakkeet, joita et koskaan käytä.

Valitse kohdassa Ylivuoto tehtäväpalkin nurkassa kuvakkeet, jotka piilotetaan nuolen taakse pieneen valikkoon, jota kutsutaan ylivuotovalikoksi. 

Ne ovat tavallisesti harvoin käytettäviä kuvakkeita. Pääset siirtymään näihin kuvakkeisiin napsauttamalla nuolta, jolloin ylivuotovalikko avautuu.

Hallitse Windows 10:n ilmoitusaluetta

Tämä menetelmä toimii Windows 11 -käyttöjärjestelmässä, mutta voit tietysti järjestää ilmoitusalueen oman makusi mukaan myös, jos käytössäsi on vielä Windows 10. 

Siitä olemme kirjoittaneet artikkelin KotiMikron numeroon 18/2021. 

> Voit lukea artikkelin Etunurkassa tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...