Windows 10 Cortana

Windows 10 -järjestelmää voi mukauttaa omiin tarpeisiin sopivaksi.

© Shutterstock

Mukauta Windows 10:n tehtäväpalkkia

Tehtäväpalkki on monipuolinen työkalu, josta voi muokata haluamansa näköisen. Tässä on kolme tehtäväpalkin tuunausvinkkiä.

keskiviikko 23. elokuuta 2017 teksti S. Nielsen

Tehtäväpalkki on vanha tuttu jo aikaisemmista Windows-versioista. Monelle se on kellon ja ohjelmien näyttäjä.

Windows 10 -järjestelmän tehtäväpalkkia voi kuitenkin käyttää ja hyödyntää myös muuhun ja sitä voi muokata oman maun mukaiseksi.

Tässä on kolme tapaa hallita tehtäväpalkkia entistä paremmin.

1. Avaa viimeisin tiedosto

Napsauta kakkospainikkeella tehtäväpalkissa olevaa ohjelmakuvaketta. Esiin tulee luettelo ohjelmalla viimeksi avatuista tiedostoista. Valitse tiedosto, niin se avautuu ohjelmaan.

2. Pidä hakukenttä näkyvillä

Pysyvä hakukenttä voi olla kätevä, jos teet usein hakuja. Napsauta tehtäväpalkin tyhjää kohtaa ja valitse esiin tulevasta valikosta Hae ja edelleen Näytä hakukenttä.

3. Vilkaise työpöytää

Joskus voi olla tarpeen vaikka vain vilkaista, mitä pysyvää työpöydällä onkaan. Napsauta tehtäväpalkin tyhjää kohtaa kakkospainikkeella ja valitse esiin tulevasta valikosta Tehtäväpalkin asetukset (kohta on pelkkä ”Asetukset”, jos Creators Update ei ole asennettuna). Ota käyttöön asetus Esikatsele työpöytää Vilkaise-toiminnolla….

Lisää Windows 10:n tuunausvinkkejä voit lukea KotiMikron numerosta 13/2017.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...