Windows 10:n tehtäväpalkki

Windows 10:n tehtäväpalkista saa muokkaamalla entistä käytettävämmän.

Mukauta Windows 10:n tehtäväpalkki makuusi

Windows 10:n työpöydän alareunan tehtäväpalkki on tärkeä osa järjestelmää. Sitä voi myös tuunata ja säätää sopimaan paremmin omiin tarpeisiin.

torstai 10. tammikuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Windows 10:n tehtäväpalkkia tulee käyttäneeksi joka päivä ja yleensä useita kertoja. Se on myös tavallisesti viimeinen kohta, jota käytetään ennen tietokoneen sammuttamista.

Tehtäväpalkissa on paljon muutakin kuin kello ja sovellukset. Palkkiin saa lisättyä näppärästi ominaisuuksia kakkospainikkeella avautuvan kohdevalikon kautta.   

Kohdevalikosta pääsee lisäämään palkkiin esimerkiksi työkalurivejä, ja valikosta saa helposti lisättyä palkkiin myös hakukentän pelkän hakukuvakkeen lisäksi.

Näin lisäät osoiterivin tehtäväpalkkiin

Windows 10:n tehtäväpalkki


  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin tyhjää kohtaa ja vie hiiren osoitin riville Työkalurivit.
  2. Valitse Osoite, niin palkkiin ilmestyy osoiterivi. Sen avulla voit siirtyä haluamallesi sivustolle kirjoittamalla sivuston osoitteen ja painamalla Enter-näppäintä. 

Näin lisäät hakukentän tehtäväpalkkiin

Windows 10:n tehtäväpalkki


  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin tyhjää kohtaa ja vie hiiren osoitin riville Hae.
  2. Valitse Näytä hakukenttä, niin suurennuslasikuvakkeen viereen ilmestyy hakukenttä. Sitä napsauttamalla pääset kirjoittamaan hakukenttään ja tekemään haun.

Ota Windows 10 hallitusti haltuun

KotiMikron numerossa 2/2019 esitellään Windows 10:n uudistunut tehtävänäkymä. 

Tehtävänäkymä näyttää kätevän aikajanan, jossa voi selata ja josta pääsee viimeksi avattuihin tiedostoihin ja muihin kohteisiin. 

Uudessa lehdessä on lisäksi paljon mielenkiintoista luettavaa, uutisia, tuotearvioita ja hyviä vinkkejä ja niksejä tietokoneen käyttäjälle.

Tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella näköislehtenä Wype-palvelussa. Samalla saat pääsyn Etunurkkaan, jossa on ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...