Näyttökuva Windows 10:stä, jossa Pelitila on avattuna työpöydälle

Windows 10:n Xbox-pelitila on tarkoitettu tietokonepeleille, mutta sitä voi myös käyttää tapahtumien tallentamiseen.

Videoi näytön näkymiä Windows 10:ssä

Haluatko näyttää muille, kuinka jokin ohjelma toimii Windows 10:ssä? Pelitila-toiminnolla teet helposti videon ruudun tapahtumista.

tiistai 11. helmikuuta 2020 teksti M. Haverholm


Asiat on usein helpompi näyttää kuin kertoa. Tämän osoittavat lukuisat tietokoneen käyttöä käsittelevät video-oppaat esimerkiksi YouTubessa.

Ruudun tapahtumien tallentaminen videoksi ei ole mitenkään vaikeaa, ja videotiedoston voi lähettää kaverille esimerkiksi sähköpostin liitteenä, jolloin ei tarvitse repostella asiaa enempää kirjoittamalla.

Videotallennus onnistuu Windows 10:ssä olevalla Pelitila-toiminnolla, jonka alkuperäinen nimi on Xbox Game Mode. Se jo paljastaakin, että toiminto on tarkoitettu pelejä varten, mutta kyllä sillä voi yhtä hyvin tallentaa ohjelmaikkunankin tapahtumia.

Näin tallennat Pelitila-toiminnolla

Näyttökuvan yläreunassa näkyvä musta palkki paljastaa, että Pelitila-toiminnon tallennus on käynnissä.

Pelipalkki ruudun ylälaidassa kertoo, että tallennus on käynnissä. 

Tallennus käynnistyy välittömästi näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + Alt + R. Vaihtoehtoisesti voit valita aloitusvalikosta Xbox Game Bar -sovelluksen.

Tallennuksen voi lopettaa joko valitsemalla palkin sinisen painikkeen tai käyttämällä samaa näppäinyhdistelmää, jolla tallennus käynnistetään.

Avaa tallennuksen jälkeen Xbox-pelitila näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + G, niin näet vasemmassa yläkulmassa luettelon tallenteista. Luettelon yläreunassa olevasta kansiokuvakkeesta pääset Resurssienhallintaan. 

Toiminto tekee tallenteista mp4-videotiedostoja. aivan kaikkia ikkunoita ei voi pelipalkilla kaapata.

Jos Pelitila tuntuu riittämättömältä videokaappauksiin, niin kokeile FlashBack Express Recorder -ohjelmaa, jolla saa kätevästi kaapattua ruutua videoksi. 

> Lataa ohjelma, sen käyttöä esittelevä artikkeli ja video-opas Etunurkka-palvelusta (vaatii kirjautumisen).


Ehkä sinua kiinnostaa...