Windows 10:n leikepöytä sai uusia ominaisuuksia

Windows 10:n leikepöytä kuuluu järjestelmän tärkeimpiin toimintoihin.

Windows 10:n leikepöytä sai uusia ominaisuuksia

Kun esimerkiksi verkkosivulta kopioi kohteita ja liittää tekstiasiakirjaan, mukana tulevat myös muotoilut. Tähän saadaan kuitenkin pian parannus Windowsin leikepöydän päivityksen myötä.

torstai 25. helmikuuta 2021 teksti H. Rasmussen


Windowsin leikepöytä, joka toimii näppärästi pikanäppäimillä Ctrl+C ja Ctrl+V, on yksi järjestelmän käytetyimpiä toimintoja.

Leikepöytää uudistettiin edellisen kerran vuonna 2018 lisäämällä leikepöytään mahdollisuus kerätä saman istunnon aikana useita leikkeitä, eikä pelkästään viimeisintä, kuten leikepöytä aikaisemmin toimi.

Leikepöytää vaivaa kuitenkin edelleen ärsyttävä piirre, joka on kuulunut siihen toiminnon 30-vuotisen historian ajan: Kun leikepöydälle kopioidun kohteen liittää, mukana tulevat kaikki muotoilut; fontti, fontin koko, fontin väri ja niin edelleen.

Näin käy, jos leikepöydältä liittää tekstiä suoraan. Joissain tekstinkäsittelyohjelmissa, kuten Wordissa, voi valita, missä muodossa teksti liitetään, mutta tätä mahdollisuutta ei tule aina huomanneeksi.

Kun muotoilut tulevat mukana, tekstiä joutuu siivoamaan käsipelillä jälkikäteen.

Nyt muotoilut voi ohittaa

Windowsin tuleva koontiversio paljastaa, että Microsoft on vihdoin parantanut leikepöydän toimintaa.

Windows 10:n tuleva versio lisää leikepöytään uuden ominaisuuden, kun leikepöydän avaa pikanäppäimellä Windows-näppäin + V: Liitä tekstinä.

Varhaisissa kuvissa toiminto on vielä englanninkielisenä, nimellä Paste as Text.

Uusi toiminto tarkoittaa, että nyt voi helposti ja nopeasti kopioida ja liittää netistä kohteita niin, että liittäessä näkyviin tulee pelkkä teksti – kuvat ja muotoilut eivät siirry automaattisesti.

Uusi tekstin liittämistoiminto tulee näkyviin, kun Windows-näppäin + V -pikanäppäimellä avatussa leikepöydässä napsauttaa leikkeen kohdalla olevaa kolmea pistettä.

Windowsin leikepöytä päivittyy
Leikepöytä.

Jatkossa voi valita leikepöydältä liitettävän kohteen pelkkänä tekstinä, ilman häiritseviä muotoiluja. 


Uusi toiminto ei välttämättä vielä ehdi Windowsin ominaisuuspäivitykseen, joka julkaistaan tänä keväänä.

Todennäköisempää on, että uudistunut leikepöytä nähdään vasta lokakuussa ilmestyvässä ominaisuuspäivityksessä. 

> Lue myös: Näin raivaat Windows 10:n Leikepöytää


Ehkä sinua kiinnostaa...