Windowsin leikepöytä saa kaivatun päivityksen

Windowsin leikepöytä saa kaivatun päivityksen

Windowsin leikepöytä on tähän asti ollut hyvin yksinkertainen työkalu, joka ei ole ominaisuuksilla juhlinut. Syksyllä ilmestyvä Windows 10 -päivitys tuo vihdoin leikepöytään kaivatun toiminnon, jonka ansiosta erillisiä leikepöytätyökaluja ei enää tarvita.

maanantai 11. kesäkuuta 2018 teksti Henning Dadkhah Rasmussen


Hyvää kannataa odottaa.

Ja joitain juttuja kauemmin kuin toisia.

Microsoftilta kesti 33 vuotta, ennen kuin Windowsin leikepöydästä saatiin yhtä käytettävä kuin monet apuohjelmat, jotka ovat paikanneet leikepöydän puutteita.

Windows 10:n Leikepöytä monipuolistuu

Leikepöytä on istunnonaikainen tila, jonne kopioitu kohde tallentuu esimerkiksi näppäinyhdistelmällä Ctrl + C.

Kopioidun sisällön voi sitten liittää leikepöydältä haluamaansa paikkaan esimerkiksi käyttämällä näppäinyhdistelmää Ctrl + V.

Leikepöydällä voi kuitenkin olla kopioituna vain yksi kohde kerrallaan. Uusi kopiointi korvaa aina edellisen. 

Kopiointeja ei siksi ole voinut kerätä ja käyttää muuten kuin ottamalla käyttöön apuohjelman, joita onkin ollut saatavana runsaasti. 

Ahkera leikepöydän käyttäjä ei pian enää tarvitse erillistä leikepöytätyökalua Windowsin leikepöydän seuraksi. Seuraava Windows-päivitys, syksyllä ilmestyvä Windows 10 Fall 2018 Update päivittää leikepöydän nykyaikaan tuomalla siihen kaivatun ominaisuuden. 

> Lue lisää kiinnostavaa asiaa Windows 10:stä

Windows 10:n leikepöytä

Windows 10:n leikepöydän uusi versio tallentaa useita kohteita ja näyttää leikepöytähistorian, josta voi valita liitettävän kohteen. 

Tällainen on Windows 10:n uusi leikepöytä

Leikepöydältä voi edelleen liittää viimeisen leikkeen suoraan näppäinyhdistelmällä Ctrl + V, mutta jatkossa voi tallentaa useita kohteita, joiden luettelon saa näkyviin näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + V. 

Leikepöytähistoriasta voi valita liitettävän leikkeen, ja historiassa voi myös kiinnittää leikkeitä ja poistaa niitä historiasta. 

Windows 10:n leikepöytä

Uusissa leikepöydän asetuksissa voi ottaa käyttöön useiden kohteiden tallennuksen ja myös leikepöydän kohteiden synkronoinnin eri laitteiden välillä.

Uudistunut leikepöytä antaa käyttäjälle myös mahdollisuuden käyttää samaa leikepöytähistoriaa kaikilla laitteilla, joilla hän on kirjautuneena samalla Microsoft-tilillä.

Uusi leikepöytä on jo Windowsin Insider Preview -käyttäjien testattavana.

KotiMikro kertoo, mitä Windows 10:ssä tapahtuu

KotiMikron avulla pidät tietosi ajan tasalla Windows 10 -järjestelmän toiminnoista ja uudistuksista. Saat meiltä myös vinkkejä ja niksejä, kuinka mukautat Windows 10:tä ja tehostat sen käyttöä esimerkiksi laajennusohjelmilla ja piilotetuilla työkaluilla.

Tilaa KotiMikro, niin saat pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa. Mukana on myös kattava valikoima tietoturvaohjelmia, joilla suojaat tietokoneesi ja tietosi mahdollisimman tehokkaasti.

Nyt sinulla on mahdollisuus saada 4 numeroa KotiMikroa ja hiirikäsivammoja ehkäisevä ergonominen hiiri yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...