iPhone ja Apple iOS 11

Applen iOS-käyttöjärjestelmän uusi versio on nyt saatavilla.

© Shutterstock

iOS 11 - Tarkista sovellustesi yhteensopivuus

Applen mobiilikäyttöjärjestelmän tuorein versio on nyt saatavana. Mutta pitääkö päivittää siihen nyt vai odottaa vielä?

perjantai 22. syyskuuta 2017 teksti P. Jensen

Apple julkaisee uusien iPhone-mallien myötä myös päivityksen yhtiön mobiilikäyttöjärjestelmään. Uusi iOS 11 on nyt saatavana kaikille uudemmille Applen mobiililaitteille. Kyseessä on selvä harppaus edellisestä, iOS 10 -versiosta.

Applen iOS 11 tuo järjestelmään uudistuneen ulkoasun ja päivittää monia yleisiä toimintoja, kuten muun muassa Ohjauskeskuksen, ilmoitukset ja Sirin.

Uudistuksista huolimatta saattaa silti olla järkevää odottaa vähän aikaa, ennen kuin tekee iOS 11 -päivityksen. Kaikki iPhonen ominaisuudet eivät nimittäin välttämättä toimi oikein päivityksen jälkeen.

Tarkista sovellustesi yhteensopivuus iOS 11:n järjestelmän kanssa

Apple on valmistellut iOS 11:n järjestelmää ja sovelluksia jo pitempään, mutta kaikki käyttäjän sovellukset eivät silti ole yhteensopivia uuden ohjelmiston kanssa. Siksi omat sovellukset kannattaa tarkistaa ennen kuin ryhtyy päivittämään laitettaan.

Voit tarkistaa, onko laitteessasi, iPhonessa tai iPadissa, iOS 11:n kanssa yhteensopimatomia sovelluksia valitsemalla Asetukset > Yleiset > Tietoja. Valitse sitten kohta Appeja, niin saat Appien yhteensopivuus -luettelon sovelluksista, jotka eivät toimi iOS 11:ssä.

Appien yhteensopivuuslista näyttää sovellukset, jotka eivät toimi iOS 11:ssä.

Saman tarkistuksen voi tietysti tehdä iOS 11:ssä ja odottaa sitten, että valmistajat päivittävät sovelluksensa. Mutta jos sovellus on päivittäisessä käytössä, niin silloin kannattaa odottaa, että sovellukset päivitetään iOS 11 -aikaan ennen kuin tekee sen laitteelleen.

Jos mitään ei tapahdu, kun valitset kohdan Appeja, niin silloin sovelluksesi ovat yhteensopivia uuden järjestelmäversion kanssa ja päivityksen voi tehdä.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitempään. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...