Apple iOS 12

Applen syksyllä ilmestyvä uusi käyttöjärjestelmäversio iOS 12 tuo iPhonelle ja iPadille kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

© Apple

iOS 12 parantaa suorituskykyä ja tehostaa hallintaa

Syksyllä ilmestyvä iOS 12 tuo parannuksia iPhonen ja iPadin suorituskykyyn, uusia emojeita ja mittarin, jonka avulla voi tarkkailla, kuinka paljon viettää aikaa laitteensa äärellä.

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018 teksti P. Jensen


Apple on julkistanut uuden iOS 12 -version, joka tulee syksyllä käyttöjärjestelmäpäivityksenä tuettuihin iPhoneihin ja iPadeihin. 

Järjestelmän kehittäjäversio tuli saataville jo kesäkuun alussa ja beetaversio ilmestyy kuluvan kuun lopulla. 

Tätä iOS 12 tarjoaa:

Uusi iOS tarkkailee laitteen käyttöäsi

Applen ajatuksena on, että me käytämme enemmän aikaa tosielämässä perheen ja ystävien kanssa ja vähemmän aikaa virtuaalisesti. 

Näin ainakin siitä päätellen, että iOS 12 osaa tarkkailla laitteen käyttöä ja käyttäjän aktiivisuutta laitteen käytössä. 

Uusi aktiivisuusmittari antaa muun muassa viikkoraportin, josta ilmenee eniten käytetyt sovellukset ja niiden parissa vietetty aika.

Sovellusten käyttöä voi myös rajoittaa iOS 12:ssa esimerkiksi niin, että sallii vain puoli tuntia Facebookia päivässä. 

iOS 12 -järjestelmä tuo uusia toimintoja

Apple iOS 12 -järjestelmän uusi aktiivisuusmittari, joka seuraa sovellusten käyttömääriä, auttaa hallitsemaan laitteen käyttöä.

© Apple

Kun määritelty aika on umpeutunut, sovellusta ei pysty avaamaan.

Eston voi tietenkin ohittaa, mutta toiminnosta voi silti olla apua, kun haluaa rajoittaa puhelimen käyttöään. 

Vanhemmat voivat myös oman laitteensa kautta rajoittaa lastensa laitteiden käyttöä. 

iOS 12 on entistä tehokkaampi

Apple iOS 12 keskittyy erityisesti suorituskykyyn.

Applen mukaan iOS 12 avaa sovellukset tuplasti nopeammin kuin iOS 11.

Kamera käynnistyy 70 prosenttia nopeammin ja virtuaalinäppäimistö singahtaa esiin 50 prosenttia nopeammin kuin ennen. Mittaustulokset on saatu iPhone 6 Plus -puhelimella.

> Lue lisää asiaa iPhonesta

Elävät emojit iPhone X:lle

Uutuutena iPhone X:lle iOS 12 tuo Memojit, kasvojen ilmeiden perusteella luotavat hymiöt.

iOS 12 tuo elävät emojit

Apple iOS 12 -järjestelmän uusiin ominaisuuksiin kuuluvat kehittyneet animoidut emojit, Animojit ja Memojit, jotka saa käyttöön iPhone X:llä.

© Apple

Päivitys tuo myös neljä uutta Animojia, koalan, tiikerin, kummituksen ja dinosauruksen, jotka mukautuvat käyttäjän liikkeisiin. 

Uuden iOS-järjestelmän ominaisuuksista voi lukea lisää Applen sivuilta, joilla kerrotaan muun muassa, kuinka Facetimeen tulee 32 hengen ryhmäsessiomahdollisuus.

Järjestelmä tulee syksyllä ilmaisena päivityksenä iPhone 5s -mallille ja uudemmille, kaikille iPad Aireille ja iPad Pro -malleille, iPadin 5. sukupolvelle, iPadin 6. sukupolvelle, iPad mini 2:lle ja uudemmille ja 6. sukupolven iPod touchille.

> Varmista, että tehosyöpöllekin luurille riittää virtaa. Tartu tarjoukseen, niin saat neljä numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen yhteishintaan vain 21,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...