Apple iOS 11 -järjestelmän uusittu Ohjauskeskus ei sammuta wlan- ja bluetooth-yhteyksiä kokonaan

Erehdyt, jos luulet sammuttavasi Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet kokonaan Ohjauskeskuksen vasemman yläreunan kuvakkeista.

© Shutterstock

iOS 11: Ohjauskeskuksesta ei saa suljettua Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä kokonaan

Vaikka otat Wi-Fin ja Bluetoothin pois päältä iOS 11:n Ohjauskeskuksessa, yhteydet eivät sulkeudu kokonaan. Wi-Fin ja Bluetoothin saa kytkettyä täysin pois käytöstä, mutta toista kautta.

keskiviikko 25. lokakuuta 2017 teksti C. Slot

Apple-fanien riemulla ei ollut rajoja, kun iOS 11 julkistettiin noin kuukausi sitten.

Uusi käyttöjärjestelmäversio toi lisää ominaisuuksia muun muassa Siri-digiavustajaan, ilmoituksiin ja Ohjauskeskukseen.

Varsinkin iPadin päivitys sai paljon kehuja, kun taas iPhonessa havaittiin, että iOS 11 ahmii mehut iPhonen akusta.

> Varavirtalähde taskussa varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitempään. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 57,90 euroa.  

Wi-Fi ja Bluetooth eivät sulkeudu
iOS 11:n Ohjauskeskuksesta

Uuden iOS 11 –järjestelmän uusittua Ohjauskeskusta on kehuttu, koska se on aikaisempaa selkeämpi muodostaen yhden helposti hallittavan ja myös muokattavan paneelin.

Ulkoasun lisäksi myös toimintoja on muutettu. Monelle saattaa tulla yllätyksenä se, että Ohjauskeskuksesta ei enää pysty sulkemaan Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä kokonaan.

Ohjauskeskuksen valinnoilla suljetaan ainoastaan yhteydet muihin laitteisiin, mutta Wi-Fin tai Bluetoothin kuvakkeen painaminen ei oikeasti ota yhteyttä pois käytöstä.

Esimerkiksi langattomaan verkkoon liitytään automaattisesti, kun käyttäjä siirtyy uuteen sijaintiin tai kello on viisi paikallista aikaa. Myös laitteen käynnistys uudelleen liittää sen automaattisesti lähellä olevan wlan-verkoon.

Lue lisää iOS-järjestelmästä

Näin otat Wi-Fin ja Bluetoothin
kokonaan pois käytöstä iOS 11:ssä

Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien sulkeminen kokonaan tapahtuu valitsemalla Asetukset ja kytkemällä siellä Wi-Fi tai Bluetooth pois päältä. 

Näytön alareunasta esiin pyyhkäistävän Ohjauskeskuksen kautta yhteyksien sulkeminen kokonaan onnistuu vain ottamalla käyttöön Lentotilan.

Apple kertoo ohjesivullaan, että Ohjauskeskuksen valinnat kytkevät laitteen irti Wi-Fi- ja Bluetooth-lisälaitteista, mutta sekä Wi-Fi että Bluetooth pysyvät edelleen käytössä, jotta voit käyttää tärkeitä ominaisuuksia, kuten sijaintipalveluita ja esimerkiksi Handoff-jatkuvuustoimintoa..

Lue myös: Näin vapautat tallennustilaa iPhonessa

Ehkä sinua kiinnostaa...