The Key – copy-paste-näppäimistö, jossa on näppäimet Ctrl + C ja Ctrl + V
The Key:

The Key -näppäimistössä on vain kolme näppäintä – mutta millaiset näppäimet ne ovatkaan! Lue tarina siitä, miten aprillipilasta tuli korvaamaton työkalu. 

Kätevässä copy-paste-näppäimistössä on vain kolme näppäintä

Kaikki alkoi aprillipilasta, mutta villitys karkasi käsistä, ja nyt minimalistista näppäimistöä on myyty yli 10 000 kappaletta. Lue tarina "The Key" -copy-paste-näppäimistöstä.

maanantai 16. toukokuuta 2022 teksti S. Nielsen

The Key -näppäimistö alkoi vitsistä. 

Stack Overflow -sivusto kertoi 1. huhtikuuta 2021 näppärästä uudesta näppäimistöstä, joka voisi kuin ihmeen tavoin auttaa PC-käyttäjiä kopioimaan ja liittämään pieniä tekstinpätkiä.

Tämä on siis toiminto, joka normaalisti edellyttää näppäinyhdistelmien CTRL + C ja CTRL + V käyttöä. 

"The Key" -näppäimistölle on paljon kysyntää

Ihme, josta voit lukea alkuperäisestä blogikirjoituksesta täältä oli se, että käyttäjä voi nyt näiden näppäinten sijaan painaa vain näppäimiä C ja V erikoisnäppäimistöllä, joka oli jopa valmistettu harvinaisista polyesterikasveista saadusta muovista. 

Aprillipila sai aikaan yllättävän reaktion Stack Overflow -faneilta, joiden oli yksinkertaisesti pakko saada ostaa itselleen tuo näppäimistö, jota ei siis vielä silloin ollut olemassa.

Stack Overflow on ohjelmoijien foorumi, ja tämä ryhmä halusi enemmän kuin mitään muuta nopeamman tavan kopioida ja liittää hyödylliseksi havaitsemiaan koodinpätkä.

Lue myös: Windowsin hulluimmat näppäimistön pikavalinnat

"The Key" laitettiin tuotantoon

Kun Stack Overflow'n takana olevat ihmiset tajusivat, että hassua tuotetta voisi todella myydä, he tarttuivat tilaisuuteen nopeasti. 

Pian The Key näki päivänvalon ja sitä myydään täällä. Hinta on 28 dollaria, eli noin 27 euroa.

The Key -näppäimistössä on kolme näppäintä: yksi kopiointiin ja toinen liittämiseen, ja kolmannen käyttäjä voi määrittää tarpeen mukaan.
The Key:

The Key -näppäimistössä on kolme näppäintä: yksi kopiointiin ja toinen liittämiseen, ja kolmannen käyttäjä voi määrittää tarpeen mukaan.

Tuhansittain kopioituja koodinpätkiä

Stack Overflow on myös hyödyntänyt tilaisuutta tutkia tarkasti, kuinka monta kertaa verkkosivuston käyttäjät kopioivat koodia (mikä on täysin sallittua) sivustolta. 

Tilastot osoittivat, että sivustolta kopioitiin pelkästään kahdessa viikossa 40 miljoonaa tekstipätkää. Eikä siinä vielä kaikki. Joka neljäs sivuston kävijä kopioi tekstiä vierailunsa ensimmäisten viiden minuutin aikana.

The Key oli selvästi välttämätön.

Lue myös: Parhaat vinkit näppäimistön käyttöön

Uusi versio 2.0

The Key -näppäimistöstä on lähes vuosi alkuperäisen aprillipilan jälkeen julkaistu uusi versio, joka on nörttityyliin nimeltään The Key 2.0. 

Uusi versio eroaa alkuperäisestä versiosta pääosin siinä, että näppäimistössä on kaksi LED-valoa. Valitettavasti erikoisversio on jo myyty loppuun.

Jos olet kiinnostunut useista yllättävistä PC-näppäimistöä koskevista faktoista (esim. miksi näppäimet ovat niillä paikoillaan kuin ovat), suosittelemme artikkelia Tiesitkö tämän näppäimistöstä?.

Tehosta työskentelyä pikanäppäinten avulla

Voit säästää yllättävän paljon aikaa ja hiiren klikkauksia, jos opettelet käyttämään pikanäppäimiä tai asennat ohjelmia, jotka lisäävät näppäimistöön uusia ominaisuuksia. 

Etunurkasta voit lukea lisää aiheesta kertovia artikkeleita. Löydät esimerkiksi ohjelmia, jotka lisäävät näppäimistöön uusia käyttömahdollisuuksia, opit käyttämään Windows-näppäintä paremmin, ja täältä näet, mitä näppäimistön F-näppäimillä voi tehdä.

Voit aloittaa Windowsin 16 tärkeimmästä pikanäppäimestä, joiden avulla pääset hyvään alkuun.

Ehkä sinua kiinnostaa...