Windowsin hulluimmat näppäimistön pikavalinnat
Näppäimistön pikavalinnat:

Jotkin näppäimistön pikavalinnat ovat hyvin erilaisia kuin toiset. Tunnetko tässä artikkelissa esitellyt ennestään?

Tässä ovat Windowsin hulluimmat näppäimistön pikavalinnat

Jotkin Windowsin näppäimistön pikavalinnat edellyttävät peräti viiden näppäimen käyttöä. Voit tutustua niihin täällä, ja selitämme myös, miksi ne ovat ylipäätään olemassa.

torstai 27. tammikuuta 2022 teksti S. Nielsen

Jotkin näppäimistön pikavalinnat opitaan lähes lapsena, joten ne ovat selkärangassa ilman, että niitä tarvitsee edes ajatella.

Klassinen esimerkki on CTRL + C, joka kopioi sisällön leikepöydälle ja sen sisar CTRL + V, joka liittää sisällön toiseen paikkaan. Yhdistelmä tunnetaan paremmin nimellä copy/paste.

> Lue myös: Tässä ovat Windowsin tärkeimmät näppäimistön pikavalinnat 

Jotkut näppäinyhdistelmät eivät todellakaan tule selkärangasta. 

Tutustumme niihin tarkemmin täällä. 

Pikavalinta viidellä näppäimellä

Useimmissa pikavalinnoissa on kaksi näppäintä – tai jopa kolme, kuten tutussa yhdistelmässä CTRL + Alt + Delete.

Windowsissa on kuitenkin myös näppäimistön pikavalintoja, joiden käyttö edellyttää peräti viittä näppäintä ja siten viittä sormea samanaikaisesti.

Kaikki nämä pikavalinnat alkavat näppäinyhdistelmällä Ctrl + Alt + Shift + Win (yleensä näppäimistön vasemmassa alakulmassa olevat neljä näppäintä). Viidennen näppäimen lisäämällä tapahtuu seuraavaa:

  • L: Avaa Linkedin-sivuston
  • N: Avaa OneNoten sivuston
  • Satunnainen näppäin numeronäppäimistöllä: Avaa Office.com-sivuston.
  • D: Avaa OneDrive-kansion Resurssienhallinnassa
  • O: Avaa Saapuneet-kansion Outlookissa
  • P: Avaa uuden sivun PowerPointissa.
  • T: Avaa Microsoft Teamsin.
  • W: Avaa tyhjän Word-asiakirjan.
  • X: Avaa tyhjän Excel-laskentataulukon.
> Lue myös: Kätevä pikavalinta: Näin lisäät helposti emojeita Windowsissa

Office-painikkeen korvaaja

Mietitkö nyt, tarvitaanko näiden kohteiden avaamiseen todellakin viisi näppäintä? Ehkä kyseessä on enemminkin näppäimistön "kiertotie"? Näiden pikavalintojen olemassaololle on kuitenkin melko hyvä selitys.

Ne liittyvät Office-näppäimen käyttöönottoon joissakin Microsoftin näppäimistöissä. Itse asiassa tällä näppäimellä on yksinään sama vaikutus kuin tässä esitetyillä neljän toimintonäppäimen yhdistelmällä.

Jos näppäimistössäsi ei kuitenkaan ole Office-näppäintä, sinun on pakko käyttää kaikkia viittä sormea, jos käytät erikoisnäppäinyhdistelmiä.

Microsoftin Windows-näppäimistön Office-näppäin
Office-näppäin:

Näppäimistön Windows-näppäin on todennäköisesti tuttu, mutta joissakin Microsoft-näppäimistöissä on myös Office-näppäin. Voit korvata sen erityisellä pikavalinnalla Ctrl + Alt + Shift + Win.

Lataa hyödylliset pikavalinnat Etunurkasta

Myönnämme, että edellä näytettyjen pikavalintojen käytännön arvo ei ehkä ole kaikkein suurin. Onneksi tietokoneessa ja Windowsissa on monia muita pikavalintoja, joissa tarvitaan vähemmän näppäimiä ja jotka ovat huomattavasti hyödyllisempiä.

Etunurkasta löytyy käteviä yhteenvetosivuja Windowsin pikavalinnoista. Lataa esimerkiksi  "Helpota elämääsi F-näppäimillä" ja "Parhaat Windows 10:n pikavalinnat".

Ehkä sinua kiinnostaa...