Vinkkejä tietokoneen käyttöön

Uudessa lehdessä on yli 50 hyödyllistä vinkkiä, joilla teet tietokoneen käytöstä entistäkin sujuvampaa.

© Shutterstock // KotiMikro

Uusi lehti: 53 neuvokasta pc-niksiä

Asiat voi aina tehdä nokkelammin Windowsissa, verkossa ja ohjelmissa. Uudessa KotiMikrossa on hulppea 53 annoksen kattaus vinkkejä ja niksejä. Suurtestissä punnitaan suosituimmat pilvipalvelut.

torstai 10. lokakuuta 2019 teksti KotiMikron toimitus


Windows ja muut tietokoneeseen asennetut ohjelmat ovat jo niin monimutkaisia, ettei kukaan tiedä niiden jokaista toimintoa ja ominaisuutta. 

Se on harmi, sillä järjestelmä ja sovellukset kätkevät sisäänsä monia tapoja käyttää niitä entistä tehokkaammin. 

Asian korjaamiseksi tähän KotiMikron numeroon 16/2019 valikoitiin 53 parasta vinkkiä niin Windowsille, toimisto-ohjelmille kuin verkkoselaimellekin.

Omana ryhmänään on tietoturvaan liittyvät niksit.

Kaikki vinkit tarjoavat uusia, tehokkaita ja yllättäviäkin ratkaisuja hyödyntää Windowsin ja ohjelmien ominaisuuksia. Useimmat vinkeistä esitellään vaiheittain ja havainnollisin kuvin.

> Voit ladata artikkelin PDF-muodossa Etunurkasta (vaatii kirjautumisen)

Suurtestissä pilvipalvelut

KotiMikron toimitus pyrkii aina korostamaan varmuuskopioinnin tärkeyttä. tähän liittyy myös se, että varmuuskopioita on hyvä säilyttää muuallakin kuin kotona. 

Tähän tarkoitukseen pilvipalvelu soveltuu hyvin, myös siksi, että käyttäjä pääsee pilvessä oleviin tiedostoihinsa käsiksi missä ja milloin tahansa sekä kaikilla laitteilla.

Siksi olikin luontevaa testata verkon kuusi suosittua tallennuspalvelua, Dropbox, Google Drive, iCloud, Jottacloud, Keepit ja OneDrive. 

Testatut palvelut tarjoavat myös ilmaisen version Keepitiä lukuun ottamatta, jolla on vain 30 päivän maksuton kokeilu. 

Lisätilaa palvelut tarjoavat huokeimmillaan parin euron kuukausimaksua vastaan. 

Testin voittaja tarjoaa maksuttomassa versiossa 15 gigatavua tallennustilaa, mikä on huomattavasti anteliaampi määrä kuin muilla palveluilla. 

Jos uteliaisuutesi heräsi ja haluat tietää, mikä palvelu oli suurtestin voittaja (ja mikä häviäjä), voit ladata testin PDF-muodossa täältä Etunurkasta (vaatii kirjautumisen)

KotiMikro 16/2019 tarjoaa myös muuta mielenkiintoista luettavaa:

  • SecretFolder-ohjelman avulla voit helposti piilottaa kansioita, jos esimerkiksi lainaat tietokonettasi hetkeksi. Ohjelman käyttöä esitellään vaihe vaiheelta.
  • TweakPower-ohjelmalla ja sen käyttöä esittelevän oppaan avulla mukautat ja optimoit Windowsia. Voit muun muassa säätää työpöydän ulkoasua, kohdevalikon toimintoja sekä hiiren ja näppäimistön toimintaa. 
  • Opas parempiin työpöytähakuihin Windowsin uudistuneella hakutoiminnolla.
  • Google-koulun yhdeksännessä osassa otetaan haltuun Google Sites, jolla voi helposti tehdä omat kotisivut (tilaajana voit lukea myös artikkelisarjan aikaisemmat osat täällä Etunurkassa).
  • Uutisia, testejä ja Kysy meiltä -sivut.

> Vieraile Kysy meiltä -foorumilla – jota kaikki voivat lukea, mutta jonne voivat kirjoittaa vain lehden tilaajat.

KotiMikro

Juuri ilmestyneessä KotiMikrossa on taas paljon mielenkiintoista luettavaa.

© KotiMikro

Ehkä sinua kiinnostaa...