Vauhtivinkkejä Windows 10:lle

Parilla helpolla niksillä vapautat tallennustilaa ja nopeutat Windows 10:n toimintaa.

3 neuvokasta niksiä Windows 10:lle

Windows 10 on hyvä käyttöjärjestelmä, josta saa pienellä vaivalla vielä paremman. Tässä on kolme helppoa niksiä, joilla saat enemmän irti Windowsista.

torstai 10. lokakuuta 2019 teksti KotiMikron toimitus


Windows 10 saa uusia toimintoja puolivuosittaisten laajojen ominaisuuspäivitysten yhteydessä.

Järjestelmä sisältää monipuoliset mahdollisuudet hallita ja säätää Windowsin toimintaa. Tehokäyttäjälle riittääkin tutkittavaa ja kokeiltavaa. 

Kaikkia toimintoja ei välttämättä tarvitse koskaan, mutta jotkut on hyvä tuntea, kuten seuraavat kolme, joilla voi tehostaa Windowsin toimintaa.

1. Vapauta tilaa tallennusseurannan avulla

Ottamalla käyttöön Windows 10:n tallennustilan seurannan voit vapauttaa tilaa automaattisesti.

Toiminnon voi määrittää poistamaan tarpeettomia tiedostoja halutun ajan kuluttua. Toiminnolla myös näkee, mitkä kohteet vievät tallennustilaa.

Ota tallennustilan seuranta käyttöön näin:

  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään tallennustila ja valitse tulosluettelosta Tallennustilan asetukset tai paina näppäimistön Enter-näppäintä.
  2. Valitse Määritä tallennusseuranta tai suorita se nyt ja vaihda tallennusseurannan tilaksi Käytössä. Valitse vielä haluamasi asetukset, kuten milloin tallennusseuranta suoritetaan ja milloin tilapäiset tiedostot poistetaan.

2. Ota turhat taustasovellukset pois päältä

Windows 10:ssä on oletuksena käytössä useita taustasovelluksia. 

Taustalla toimivat sovellukset voivat näyttää ilmoituksia ja vastaanottaa tietoja myös silloin, kun et ole käynnistänyt niitä itse.

Taustasovellusten poistaminen käytöstä voi säästä muistia ja varsinkin kannettavassa tietokoneessa myös virtaa.

Tarpeettomia taustasovelluksia on helppo ottaa pois käytöstä ja niiden toiminnan voi myös estää kokonaan. 

Hallitse taustasovelluksia näin:

  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään tausta ja valitse tulosluettelosta Taustasovellukset tai paina näppäimistön Enter-näppäintä. 
  2. Esiin tulee taustasovellusten luettelo. Voit estää kaikkien toiminnan taustalla valitsemalla ylimmästä säätimestä tilaksi Ei käytössä tai valitsemalla tilan yksitellen kunkin sovelluksen kohdalla.

3. Tutustu Vinkit-sovellukseen

Windows 10:ssä on helposti huomaamatta jäävä mutta hyödyllinen sovellus, joka päivittyy aina, kun Windowsiin tulee ominaisuuspäivitys. 

Vinkit-sovellus esittelee uusia ominaisuuksia ja sisältää Windowsin uusien toimintojen käyttövinkkejä.

Avaa Vinkit-sovellus:

  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttään vinkit ja valitse tulosluettelosta Vinkit tai paina näppäimistön Enter-näppäintä. 
  2. Uusien ominaisuuksien lisäksi tarjolla on luokkiin jaettuna järjestelmän ja sovellusten käyttövinkkejä. 
  3. Avaa jokin vinkkiluokka. Voit selata vinkkejä joko näppäimistön nuolinäppäimillä tai napsauttamalla vinkin reunassa olevaa nuolta.

Hyödynnä 53 tietokonevinkkiä 

Uudessa KotiMikrossa on todellinen tehokäyttäjän tietopaketti, joka sisältää peräti 53 hyödyllistä vinkkiä eri käyttötilanteisiin.

Saat vinkkejä niin Windows 10:n hallintaan, tietoturvaan, toimisto-ohjelmiin kuin nettiä varten, joilla kaikilla teet tietokoneen käytöstä entistä tehokkaampaa ja sujuvampaa.

Osta KotiMikro lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit valita itsellesi sopivan tarjouksen ja haluamasi tervetulolahjan. Tutustu moniin tarjouksiin täällä.

>Tilaajana voit ladata ja lukea artikkelin täällä kotiMikron Etunurkassa.


Ehkä sinua kiinnostaa...