Rajoita sivustosi käyttöä
Rajoitettu sivusto:

Haluatko itse päättää, kenellä on pääsy verkkosivustollesi? Näytämme, miten se onnistuu. 

Rajoita sivustosi käyttöä

Googlen verkkosivustotyökalun avulla verkkosivuston luominen on nopeaa ja helppoa. Voit myös itse päättää, kenellä on pääsy verkkosivustollesi. Katso lisää tästä.

perjantai 22. huhtikuuta 2022 teksti N. Ernst

Yleensä sivustolle halutaan mahdollisimman paljon kävijöitä. Voit esimerkiksi yrittää saada verkkosivustosi Googlen hakutulosten kärkeen tai tehdä sivustosta nopeamman ja mahdollisimman helpon löytää.

> LUE MYÖS: Nosta verkkosivustosi Google-hakutulosten kärkeen

Joissakin tapauksissa tilanne on kuitenkin päinvastainen. 

Silloin et halua, että kuka tahansa pääsee nuuskimaan verkkosivustollesi. Verkkosivusto voidaan esimerkiksi jakaa vain yhdistyksen jäsenille tai perheellesi.

Näissä tapauksissa on hyödyllistä hallita sivustolle pääsyä. Se onnistuu helposti Googlen Sites -palvelussa, joka on Googlen ilmainen ja varsin toimiva verkkosivustotyökalu.

Tee oma verkkosivusto Googlen palvelussa

Jos haluat luoda piilotetun sivuston, jonne pääsy on vain harvoilla ja valituilla, luo ensin verkkosivusto Google Sites -palvelussa.

Jos haluat tietää, miten voit aloittaa verkkosivuston luomisen Google Sites -palvelussa, tutustu Googlen verkkosivustotyökaluja käsittelevän sarjan ensimmäiseen osaan Etunurkassa täällä.

LUE MYÖS: Näin teet oman verkkosivuston 5 minuutissa

Kun olet luonut ja julkaissut ensimmäisen verkkosivustosi, voit jakaa sen – ja päättää itse, kuka sivustoa saa lukea.

Jaa pääsyoikeus verkkosivustollesi

Voit määrittää sivustosi pääsyoikeuden viemällä hiiren osoittimen yläosan valikkopalkkiin. Napsauta siellä henkilökuvaketta, jonka vierellä on pieni plusmerkki.

Sen jälkeen avautuu pieni ikkuna. Napsauta Linkit-kohdassa Muuta. Valitse kohdasta Julkaistu sivusto vaihtoehdoksi Rajoitettu.

> LUE MYÖS: Onko verkkosivustosi riittävän nopea?

Kirjoita sen jälkeen niiden henkilöiden sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa sivuston. Huomaa, että heillä, joiden kanssa jaat verkkosivuston, täytyy olla Google-tili, jotta he voivat kirjautua sisään.

Kun olet antanut henkilön sähköpostiosoitteen, hän saa sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkosivustollesi. 

Jos haluat lukea verkkosivuston luomista Google Sites -palvelussa käsittelevän sarjamme kokonaan, se löytyy Etunurkasta täältä

> LUE MYÖS: Valmistele kuvat sopiviksi verkkosivustollesi

Ehkä sinua kiinnostaa...