Näin valmistelet kuvat ja videot verkkosivustollesi
Kuvat ja videot:

Kun laitat kuvia ja videoita verkkosivustollesi, huomioi se, miten paljon tilaa ne vievät. Jos tiedostot ovat liian suuria, sivustostasi voi tulla liian raskas ja hidas. 

Valmistele kuvat sopiviksi verkkosivustollesi

Jos verkkosivustollasi on paljon kuvia tai videoita, siitä voi tulla liian raskas ja samalla hidas. Lue tästä, miten vältät tämän.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2022 teksti N. Ernst

Oman verkkosivuston etuna on, että voit vapaasti lisätä kuvia, videoita, kuvagallerioita ja muita tiedostoja, joita muut voivat katsella.

LUE MYÖS: Pelasta vanhat kuvasi nopeasti kätevän sovelluksen avulla

Saatat esimerkiksi haluta jakaa valokuvagallerian paikallisyhdistykselle tai esitellä parhaita otoksia lomalta tai häistäsi.

Ennen kuvien tai videoiden lisäämistä kannattaa kuitenkin miettiä, pitäisikö niitä ensin hieman muokata ja säätää.

Kameralla otettu kuva voi nimittäin viedä melko paljon tilaa, ja jos olet koonnut useita kuvia yhteen paikkaan verkkosivustolla, siitä voi tulla nopeasti raskas käyttää.

LUE MYÖS: Muokkaa kuviasi Photoshopissa täysin ilmaiseksi

Siksi kuvat kannattaa pakata niin, että ne vievät paljon vähemmän tilaa, mutta ovat silti laadukkaita, jotta perheesi ja ystäväsi voivat nauttia niistä.

Näin pakkaat kuvasi

Jos sinulla on vaikkapa 50 kuvan albumi, jonka kuvat on otettu peilijärjestelmäkameralla, sivun sisältö voi nopeasti nousta 200 megatavuun.

LUE MYÖS: Kätevä verkkopalvelu tekee kuvistasi teräviä

Se ei ole erityisen toimivaa sivuston kävijöille varsinkaan silloin, jos heidän verkkoyhteytensä on hidas tai katkova.

Onneksi ongelmaan on helppo ratkaisu. Etunurkasta löytyvän RIOT-ohjelman avulla voit pakata kuvan nopeasti, jolloin ne vievät paljon vähemmän tilaa.

Voit tehdä saman jopa useammalle kuvalle kerralla, jolloin sinun ei tarvitse muuttaa kuvia yksitellen. 

Näin pienennät videon kokoa

Valokuvien lisäksi toinen huomioon otettava seikka ovat videot. Videotiedostoista voi nimittäin tulla todella suuria, varsinkin silloin, jos ne ovat muutamaa sekuntia pidempiä.

Jos sivustollasi on paljon videoita, se voi myös vaikuttaa sivuston toimintaan. Myös sen vuoksi, että lataamiseen kuluu aikaa.

Onneksi voit tehdä videoista pienempiä ja samalla sivuston käytöstä helpompaa kaikille uudella kätevällä verkkotyökalulla. Tässä artikkelissa kerromme, miten työkalua käytetään.

Jos sinulla on kuvia, jotka ovat hieman tärähtäneitä tai epätarkkoja, lue tästä artikkelista, miten saat kuvistasi helposti teräviä.

Luo oma verkkosivusto

Jos sinulla on jo oma verkkosivusto tai haluat tehdä sellaisen ensimmäistä kertaa, saat apua uudesta artikkelisarjastamme, jossa käsitellään verkkosivuston laatimista Googlen Google Sites -sivustotyökalulla. 

Näin teet nopeasti oman verkkosivuston. 

Voit lukea sarjan uusimman osan KotiMikro-lehden numerosta 7/2022, mutta voit myös lukea kaikki osat Etunurkasta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...