NAS-palvelin on kätevä, jos sille tallentaminen ja tiedostojen haku on helppoa. Resilio Sync on sellainen.
Synkronointi:

NAS-palvelin on kätevä, jos sille tallentaminen ja tiedostojen haku on helppoa. Resilio Sync on sellainen.

© Shutterstock

Tallenna tiedostosi helposti NAS-laitteelle

Resilio Sync on kätevä synkronointiohjelma, joka voidaan asentaa tietokoneisiin, puhelimiin ja NAS-laitteisiin. Sen avulla pääset varmasti aina käyttämään tiedostojasi millä tahansa laitteella.

lauantai 10. kesäkuuta 2023 teksti H. Rasmussen

NAS-palvelin - tai verkkokiintolevy - on uskomattoman kätevä tiedostojen kokoamiseen yhteen kaikista kodin laitteista, mutta siitä tulee todella kätevä vasta, kun voit poistaa manuaaliset välivaiheet.

Jos haluat tallentaa tärkeitä tiedostoja, kuten kuvia tietokoneelta NAS-laitteelle - tai varmuuskopioida tietokoneen ja tallentaa verkkoasemaan - joudut yleensä kopioimaan tiedostoja edestakaisin manuaalisesti Windowsin Resurssienhallinnassa tai NAS-laitteen omassa tiedostonhallinnassa.

Voit tehdä tästä paljon kätevämpää upealla Resilio Sync -sovelluksella, joka voidaan asentaa Windows-, Linux- tai MacOS-tietokoneisiin.

Etunurkasta löydät version, joka voidaan asentaa Windowsiin.

> Lue myös: Mikä on NAS - ja mihin sitä tarvitaan?

Voidaan asentaa myös NAS-laitteellesi

Kun ohjelma on asennettu tietokoneellesi, valitset itse, mitkä tietokoneen kansiot ovat käytettävissä muilla laitteilla, kuten toisella tietokoneella tai puhelimella.

Tästä tulee todella kätevää vasta silloin, jos omistat NAS-palvelimen. 

Voit asentaa Resilio Sync -sovelluksen suoraan NAS-laitteeseesi siirtymällä NAS-laitteen käyttöjärjestelmän sovelluskauppaan. Se toimii Synologyn, Asustorin, WD:n, Drobon, Netgearin ja useiden muiden valmistajien NAS-palvelimien kanssa.

Jos omistat Synology-merkkisen NAS-palvelimen, mene Pakettikeskukseen, valitse Kaikki paketit ja vieritä alas kohtaan Kolmas osapuoli. Napsauta sitten Resilio Sync ja valitse Asenna.

> Lue myös: Näin suojaat NAS-laitteen haittaohjelmilta ja viruksilta

Kun Resilio Sync on asennettu NAS-laitteeseesi, voit avata synkronointiasetukset suoraan selaimessa. Tässä se näytetään Synology-merkkisellä NAS-laitteella.
Resilio Sync NAS-laitteelle

Kun Resilio Sync on asennettu NAS-laitteeseesi, voit avata synkronointiasetukset suoraan selaimessa. Tässä se näytetään Synology-merkkisellä NAS-laitteella.

Käynnistä Resilio Sync NAS-laitteessa

Kun olet asentanut Resilio Sync -ohjelmiston NAS-laitteeseesi, löydät sovelluksen pikakuvakkeen sovellusten yhteenvedosta. 

Sieltä voit helposti käynnistää sovelluksen, joka avautuu selaimeesi uudelle sivulle.

Voit nyt tuoda jaettavaksi valitsemasi kansion tietokoneelta - tai jakaa NAS:n kansion, jota haluat käyttää tietokoneella.

Jos sinulla on myös muita kuin Windows-tietokoneita, voit ladata Resilio Sync -ohjelmiston Linux- tai MacOS-tietokoneelle tästä linkistä.

Resilio Sync on ilmainen yksityishenkilöille, jos haluat jakaa kansioita edellä kuvatulla tavalla. Ohjelmaa voi käyttää tietenkin paljon laajemmin, jos maksat siitä, mutta se ei ole välttämätöntä tavalliseen käyttöön.

Voit lukea ilmaisen ja maksullisen version välisistä eroista täältä.

Näin synkronoit puhelimen ja tietokoneen

KotiMikron numerosta 10/2023 voit lukea lisää Resilio Sync-ohjelmasta.

Tässä näytämme, miten saat puhelimesi Resilio-sovelluksen varmuuskopioimaan kameralla otettujen kuvien kansion automaattisesti tietokoneen tai NAS-laitteen kansioon.

Kun olet määrittänyt synkronoinnin, se tapahtuu nyt automaattisesti, kun otat uuden valokuvan tai kuvaat uuden videon puhelimella.

Pääset eroon säätämisestä USB-kaapeleiden kanssa, eikä sinun tarvitse enää muistaa varmuuskopioida tärkeitä muistoja puhelimesta.

>Lue artikkeli ja lataa ohjelma Etunurkasta tästä

Näin Resilio Sync toimii

Ammattimainen Resilio Sync -ohjelma käyttää niin kutsuttua peer-to-peer- eli P2P-tekniikkaa, jota käytetään myös BitTorrents-tiedonsiirrossa, jossa käyttäjät voivat jakaa tiedostoja keskenään ilman keskuspalvelinta. 

P2P:n avulla jokainen tietokone toimii verkossa tai internetissä sekä palvelimena että asiakkaana, joten Resilio Syncin avulla voit jakaa tiedostoja omien laitteidesi välillä ilman, että liikenteen täytyy kulkea verkossa olevan yrityksen palvelimen kautta, kuten esimerkiksi Google Drive- tai iCloud-tallennuspalveluissa. 

Ohjelmassa on siis myös se hyvä puoli, että voit tallentaa niin paljon tietoja kuin tietokoneellasi on tilaa, eikä yksittäisten tiedostojen kokoa ole rajoitettu. 

Kun yhdistät tietokoneen ja puhelimen tai kaksi tietokonetta Resilio Syncissä, laitteet käyttävät suoraan toistensa IP-osoitteita ja lähettävät tiedostoja toisilleen ilman väliasemia. 

Se toimii sekä internetissä, kun et ole kotona, että vielä nopeammin kodin lähiverkossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...