Kukapa ei haaveilisi nopeasta, tehokkaasta ja koko kodin kattavasta verkosta.
Uuden Wi-Fi 6E -standardin avulla siitä voi tulla todellisuutta kotonasi. ASUS tarjoaa ensimmäisenä yrityksenä kattavan valikoiman langattoman verkkoyhteyden tuotteita, joissa käytetään täysin uutta standardia.
Uusiin tuotteisiin kuuluu sekä reititin että mesh-sarja, joiden avulla kattavan langattoman verkon saa suureenkin kotiin. Ratkaisu sopii myös niille, joilla ei ole käytössään upouutta tietokonetta.
> Lue myös: Mikä mesh-verkko on?

Uuden ASUSin mesh-järjestelmän tiedonsiirtonopeus on 11 gigatavua sekunnissa.
© ASUS:Verkko kattaa 550 neliömetrin kokoisen kodin
Uusi Wi-Fi 6E -standardi toimii toistaiseksi vain harvoissa tietokonemalleissa. Sen vuoksi on hyvä, että ASUS myy myös koneeseen asetettavan sovittimen, jonka avulla saat nopean standardin käyttöösi.
ASUSin Wi-Fi 6E -tuotesarjan suurin uutuus on erittäin tehokas ZenWiFi Pro ET12 -mesh-paketti.
Paketin kolme taajuuskaistaa pystyvät yhdessä tuottamaan peräti 11 gigatavun siirtonopeuden sekunnissa. Kantamassa ei myöskään ole mitään vikaa, sillä ASUSin mukaan se kattaa jopa yli 550 neliömetrin kokoisen kodin.
Jos tarvitset kaapeliverkon, ET12:ssa on myös 2,5 gigatavun Ethernet-portit kaapeliverkkoa varten. Ne ovat 2,5 kertaa nopeampia kuin yleisimmin kotoa löytyvissä reitittimissä ja verkkolaitteissa olevat portit.

Tämän sovittimen avulla saat supernopean Wi-Fi 6E -yhteyden tietokoneellesi.
© ASUS:Saat Wi-Fi 6E:n omalle tietokoneellesi sovittimen avulla
PCE-AXE58BT on ASUSin pöytätietokoneeseen asennettavan sovitinkortin nimi. Sen avulla voit muodostaa yhteyden Wi-Fi 6E -verkkoon, ja lisäksi saat Bluetooth 5.2 -yhteyden tietokoneeseesi samalla kertaa.
Kortilla saa yhteensä 2401 Mt/s nopeuden sekä 5 GHz:n että uudella 6 GHz:n kaistalla.
Standardin nimi Wi-Fi 6E poikkeaa aiemmasta langattomien verkkojen standardien nimeämistavasta.
Verkkostandardista vastaava IEEE-organisaatio on vakuuttanut, että 802.11ax:n kaltaisia hankalia nimiä ei enää tarvita.
Tästä lähtien langattoman verkon standardien nimessä pitäisi olla vain Wi-Fi ja sen jälkeen juokseva numero, jotta tiedät aina, mikä viimeisin standardi on. Nyt kirjaimet ovat kuitenkin hiipineet takaisin numerointiin.
> Lue myös: 2,4 GHz vai 5 GHz: Oletko nopealla taajuuskaistalla?