Uusi Wi-Fi 6E -standardi kasvattaa langattoman lähiverkon kaistaa ja vähentää viivettä.
Wi-Fi 6E.

Langattoman lähiverkon uusi Wi-Fi 6E -standardi kasvattaa kaistaa ja vähentää viivettä.

© Shutterstock

Wi-Fi 6E: Lisää vauhtia langattomaan lähiverkkoon

Langattomaan kotiverkkoon saa nyt kiinni entistä enemmän laitteita. Uusi standardi avaa lisäkaistan verkkolaitteiden käyttöön. Myös ensimmäinen yhteensopiva reititin on tulossa.

tiistai 2. helmikuuta 2021 teksti M. Østergaard Testitoimittaja


Siitä ei ole kovinkaan kauan, kun Wi-Fi 6 otettiin käyttöön, ja nyt Wi-Fi-standardista vastaava Wi-Fi Alliance on esitellyt entistä tehokkaamman langattoman lähiverkon tekniikan.

Uusi Wi-Fi 6E tuo langattoman lähiverkon toimintaan huomattavan parannuksen verrattuna Wi-Fi 6:een. 

Suurin uudistus on kokonaan uusi taajuuskaista. Tähän asti on ollut valittavissa joko 2,4 tai viiden gigahertsin taajuus, jotka alkavat kuitenkin olla erittäin ruuhkaisia tiheästi asutuilla alueilla, kun kotitalouksissa on yhä enemmän langatonta lähiverkkoa käyttäviä laiteita. 

> Lue myös: Wi-Fi 6: Huippunopea lähiverkko kodin joka kolkkaan

Wi-Fi 6E ja 6 GHz

Videopuheluiden, suoratoiston ja älykotilaitteiden määrän kasvu aiheuttaa sen, että langattomat yhteydet häiritsevät toisiaan ja leikkaavat siirtonopeuksia.

Wi-Fi 6E tuo ongelmaan ratkaisun uudella kuuden gigahertsin taajuusalueella, joka vähentää nykyisten kahden taajuusalueen kuormitusta.

Wi-Fi Alliancen arvion mukaan jo tänä vuonna tullaan myymään 338 miljoonaa Wi-Fi 6E -yhteensopivaa laitetta.

Tule Etunurkan verkkokurssille, jo haluat saada langattoman lähiverkkosi toimimaan mahdollisimman hyvin. Kurssilla käydään läpi perusasiat, joilla varmistetaan kotiverkon optimaalinen toiminta.

> Katso kurssin esittely Etunurkassa

Ensimmäinen Wi-Fi 6 -reititin

Verkkolaitevalmistaja Netgear on esitellyt markkinoiden ensimmäisen tavallisille kuluttajille tarkoitetun WiFi 6E -reitittimen.

Nighthawk RAXE500 Tri-band WiFi -reitittimellä on mahdollista päästä jopa 10,8 gigabitin sekuntinopeuteen uuden 6 GHz:n taajuusalueen avulla – ilman häiriöitä ja ylikuormitusta, joita 2,4 ja 5 GHz:n taajuusalueilla on jo alkanut näkyä.

WiFi 6E:n teho riittää samanaikaisesti sekä virtuaaliseen video-opetukseen että 4K/8K-videon toistoon ilman ongelmia tai katkoksia – riippumatta siitä, montako laitetta on yhteydessä verkkoon. 

NETGEAR Nighthawk RAXE500 Tri-band WiFi -reititin tulee myyntiin vuoden 2021 aikana. Suositushinnat ilmoitetaan myöhemmin.

Reitittimessä on huomiota herättävät antennisiivet
Netgear Nighthawk RAXE500.

Netgearin reitittimessä on huomiota herättävät antennisiivet.

© Netgear

Netgear Nighthawk RAXE500 – tekniset tiedot:

  • Uusi 6 GHz:n taajuusalue – Jopa 200 prosenttia laajempi taajuusspektri kuin pelkässä kaksitaajuuksisessa lähiverkossa (5 GHz ja 2,4 GHz).
  • Erittäin alhainen latenssi – Uuden 6 GHz:n taajuusalueella on erittäin vähän laitteita, mikä vähentää latenssia pelaamisessa ja reaaliaikaisessa tiedonsiirrossa.
  • Enemmän korkean kaistanleveyden Wi-Fi-kanavia – Kolme kertaa enemmän 160 MHz:n Wi-Fi-kanavia tarkoittaa salamannopeaa verkkoyhteyttä ja vähemmän häiriöitä.
  • 12 taajuusalueen kolmikanavainen yhteystekniikka – Neljä 6 GHz:n taajuusaluetta, neljä 5 GHz:n taajuusaluetta ja neljä 2,4 GHz:n taajuusaluetta antavat kaikille lähiverkon laitteille lisää käyttökelpoista kaistanleveyttä ja vähentävät ruuhkia.
  • Multi-Gigabit Ethernet Port 2,5 Gb – 2,5 kertaa nopeampi kaapeliyhteys kuin normaalissa Gigabit Ethernet -portissa. Voidaan käyttää sekä LAN- että Internet-liitäntään.
  • 5 kpl Gigabit Ethernet -portteja – Voit liittää useampia laitteita verkkokaapeleilla ja nopeuttaa tiedostojen siirtoa sekä varmistaa keskeytymättömän yhteyden.
  • Optimoidut antennit – Avaa vain antennit, niin laite on käyttövalmis. Nighthawk RAXE500:n antennit on optimoitu tehtaalla tuottamaan paras WiFi-kokemus.
  • NETGEAR Armor Cybersecurity – Edistynyt verkkopohjainen kyberturva kaikille laitteille. 
  • Automaattiset laiteohjelmiston päivitykset – Uusimmat tietoturvapäivitykset asentuvat automaattisesti häiritsemättä käyttöä.

Ehkä sinua kiinnostaa...