Jumalanpalvelus verkossa

Jumalanpalvelukset välitetään nyt verkossa, ja saarnaa voi kuunnella sohvalla.

Seuraa jumalanpalvelusta verkossa

Koronavirusepidemian aikana jumalanpalvelukset toimitetaan kirkoista seurakuntalaisille verkon välityksellä.

tiistai 31. maaliskuuta 2020 teksti J. Koivisto


Koronavirusepidemia vaikuttaa myös kirkon toimintaan. Kirkoissa pidetään nyt jumalanpalveluksia ilman seurakuntalaisia. 

Evankelisluterilaiset seurakunnat lähettävät mahdollisuuksien mukaan jumalanpalveluksia ja muita tapahtumia suorina lähetyksinä netissä, tai sitten jumalanpalvelus videoidaan ja video siirretään sen jälkeen verkkoon katsottavaksi.

Myös radion aamu- ja iltahartauksia sekä jumalanpalveluksia voi seurata Yle Areenassa. Hartausohjelmia lähetetään verkon lisäksi normaalisti televisiossa ja radiossa. 

Vaikka kirkossa ei ole hartaustilaisuuksissa yleisöä, niin osa kirkoista on auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten videoidun jumalanpalveluksen jälkeen. Paikalla on yleensä myös pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Käy virtuaalikirkossa

Jumalanpalvelusta voi seurata ev.lut. kirkkojen nettikanavassa, Virtuaalikirkossa. Seurakuntien Virtuaalikirkko- ja muita lähetyksiä voi etsiä myös oman seurakunnan sivuilta. Suomen ev.lut. seurakunnat löytyvät tällä haulla.

Myös Livekirkko tarjoaa jumalanpalveluksia, hartauksia ja muuta hengellistä sisältöä suoraan kotisohvalle, kuten muun muassa saarnoja podcasteina ja hartauksia videoina.

Useilla seurakunnilla on myös oma YouTube-kanava, ja ev.lut. kirkon yhteinen kanava tarjoaa myös paljon hengellistä sisältöä, kuten muun muassa alla olevan arkkipiispa Tapio Luoman viestin koronavirusepidemian keskellä eläville suomalaisille.

> Lue myös: Näin selviät koronakaranteenista tietokoneesi äärellä

Ehkä sinua kiinnostaa...