Google Chromesta on nyt helppo tehdä Windows 11:n oletusselain.
Oletusselain:

Napsauta vain yhtä painiketta Windows 11:n asetuksissa, jos haluat vaihtaa selaimen Edgestä esimerkiksi Googlen Chromeen.

Vaihda Windows 11:n oletusselain helposti

Tähän asti toiseen selaimeen vaihtaminen Windows 11:ssä on ollut hankalaa, mutta nyt uusi päivitys on tehnyt siitä superhelppoa.

torstai 21. huhtikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävä tietokoneesi on juuri saanut Windows 11 KB5012592 -cumulative update -päivityksen, ja se on erittäin hyvä uutinen, jos haluat käyttää jotain muuta selainta kuin valmiina olevaa Microsoft Edgeä.

Jos et löydä päivitystä Asetukset-kohdasta asetusnäkymän asennetuista päivityksistä, etsi ja asenna uusimmat päivitykset Asetukset-kohdan ja Windows Updaten kautta.

> Lue myös: Näin pitkään tietokoneen on oltava käynnissä, ennen kuin saat tärkeitä päivityksiä

Ei enää kymmentä napsautusta

Olemme aiemmin kirjoittaneet siitä, kuinka hankalaa Windows 11:n oletusselaimen vaihtaminen on.

Tämä johtuu siitä, että tähän asti on täytynyt valita esim. Google Chrome jokaiselle tiedostotyypille, jota selain pystyy käsittelemään – esim. .html, htm jne. Tarvittiin useita napsautuksia, ennen kuin selain oli lopulta valittu oletusselaimeksi.

Microsoft haluaa luonnollisesti, että mahdollisimman monet käyttävät sen omaa selainta kilpailevien ohjelmien sijaan, ja siksi olemmekin odottaneet näin kauan helpompaa ratkaisua.

Mutta nyt se on täällä.

Napsauta vain yhtä painiketta

Kun olet asentanut uusimman Windows 11 -päivityksen, kaikki on paljon helpompaa. 

Nyt sinun tarvitsee vain mennä Windowsin asetuksiin, valita Oletussovelluksia ja napsauttaa sovelluslistasta selainta, jonka haluat oletusselaimeksi esimerkiksi Edgen sijaan.

Ikkunan yläosassa on nyt painike, jossa lukee "Aseta oletukseksi". Kun napsautat tätä taikapainiketta kerran, suosikkiselaistasi tulee Windows 11:n oletusselain.

> Lue myös: Windows 11 on täällä – mitä se tarkoittaa kohdallasi?

Valitse helposti oletusselain kaikille Windows 11:n tiedostotyypeille.
Oikotie:

Kun olet ladannut uusimmat päivitykset Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneelle, avaa Oletussovellukset asetuksista ja valitse jokin asennetuista selaimista. Nyt näytön yläreunassa näkyy Aseta oletukseksi -painike, joka tekee valitusta selaimesta oletusselaimen yhdellä napsautuksella.

Pakota Edge pois aloitusvalikosta

Valitettavasti päivitys ei ratkaise kaikkia ongelmia. 

Microsoft haluaa nimittäin, että hakutulokset esimerkiksi aloitusvalikosta avautuvat edelleen Edgessä, vaikka olisit valinnut toisen oletusselaimen.

Voit ratkaista ongelman Edge Deflector -työkalulla, joka löytyy Etunurkasta.

>Lataa Edge Deflector Etunurkasta tästä

Kun käytät tätä kätevää työkalua, valitsemasi selain on vakiona kaikkialla Windowsissa.

> Lue myös: Väärennetty Windows 11 -päivitys liikkeellä

Ehkä sinua kiinnostaa...