Firefox-selain on päivitetty
Firefox

Jos olet selaimen välilehtien suurkuluttaja, uusi Firefox-versio sisältää hyviä uutisia. 

© Mozilla

Firefox on päivitetty: Näet kaikki uudet toiminnot täältä

Firefoxiin on päivitetty loistava uusi ominaisuus, josta on apua erityisesti silloin, jos käytät muutaman vuoden vanhaa tietokonetta.

perjantai 15. lokakuuta 2021 teksti N. Ernst

Firefoxin kehittäjät ovat nyt saaneet uuden ja parannellun version punaisella kettulogolla varustetusta verkkoselaimesta valmiiksi.

Erityisesti eräs ominaisuus on tervetullut lisä niille, joilla on aina useita välilehtiä auki tai jotka käyttävät tietokonetta, jonka RAM-muisti ja prosessorin teho ovat rajalliset.

Firefox siirtää nyt erityisen raskaat välilehdet automaattisesti lepotilaan, jos selain havaitsee, että tietokoneen muisti on loppumassa.

Firefoxin väki on yrittänyt toteuttaa tätä ominaisuutta aiemminkin, mutta vasta nyt he uskovat löytäneensä oikean tasapainon tietokoneen resurssien säästämisen ja käyttäjiä ärsyttävän kokemuksen välttämisen välillä.

LUE MYÖS: Uusi suuri päivitys Chromeen: Näet kaikki toiminnot täältä

Jatka siitä, mihin jäit

Firefoxin valmistajan Mozillan mukaan välilehdet heräävät automaattisesti, kun napsautat niitä, jos ne ovat siirtyneet lepotilaan.

LUE MYÖS: Nyt voit ladata sivustoja sovelluksiksi tietokoneelle

Jos olet esimerkiksi artikkelin puolivälissä, sinun ei väliehden herätessä tarvitse selata takaisin siihen kohtaan, jossa olit. Selain tallentaa kohdan automaattisesti.

Firefox ei kuitenkaan ole ensimmäinen, joka on ottanut tämän toiminnon käyttöön. Esimerkiksi uudessa Edge-selaimessa välilehdet siirtyvät myös automaattisesti lepotilaan, jos et käytä niitä, ja Googlessa voit ladata lisäosia, jotka tarjoavat saman toiminnon.

Firefox on entistä turvallisempi

Uusien lepotilaan siirtyvien välilehtien lisäksi selaimessa on paljon muitakin uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi tiedostojen lataaminen Firefoxilla on nyt entistä turvallisempaa, sillä selain estää niiden lataamisen turvattomista lähteistä.

LUE MYÖS: Hallitse Google Chromen välilehtiä

Firefoxin PDF-tiedostojen katseluohjelma on myös päivitetty, ja siinä on nyt lisää toimintoja. Muun muassa verkkolomakkeiden täyttäminen on nyt helpompaa.

Lisäksi tätä uutta päivitystä edelsi muutama kuukausi sitten toinen päivitys, joka uudisti selainta merkittävästi.  

Päivitä Firefox-selain napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä, valitse Ohje ja sitten Tietoja Firefoxista. Uusin päivitys asennetaan. 

> Voit ladata Firefox-selaimen Etunurkasta tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...