Microsoft Edge

Hiiresi saattaa taas osua Edgen kuvakkeeseen, kun selaimesta ilmestyy uusi, parannettu versio.

© Shutterstock

Tällainen uudesta Microsoft Edge -selaimesta tulee

Microsoft julkaisee vielä tämän vuoden kuluessa Edge-selaimensa uuden version, jonka ominaisuuksista on jo vuotanut yksityiskohtia.

torstai 28. maaliskuuta 2019 teksti M. Flinck


Windows 10:n mukana ilmestyneestä Microsoftin Edge-selaimesta ei tullut varsinaista suosikkialustaa netinkäyttäjille.

Selaimesta ei ole ollut haastajaksi esimerkiksi Google Chromelle, eikä vähiten ole ollut syynä niukkaakin niukempi laajennusvalikoima, joka Chromella on kattava ja ollut osasyy sen suosioon.

Nyt Microsoft on kuitenkin höllännyt koodipolitiikkaansa ja julkaisee kuluvan vuoden aikana uudistetun Microsoft Edgen, joka perustuu Chromium-selainprojektin moottorille – samalle, jonka päällä Chromekin pyörii. 

> Lue myös: Mikä on Chromium?

Tämä uudesta Microsoft Edgestä tiedetään

Edgen uusista ominaisuuksista on jo saatu hieman vihiä. Selaimesta vuodettiin ensin kuvia ja nyt uutissivusto The Verge on saanut käsiinsä uuden Edgen joltain Microsoftin syväkurkulta.

Tuleva Edge on Vergen mukaan sekoitus vanhaa Microsoft Edgea ja nykyistä Google Chromea.

Päällisin puolin uusi Edge ei eroa edeltäjästään. Välilehdet ovat samanlaiset, fontit entiset ja asetuksissa lähes samat valinnat kuin nykyään.

> Lue lisää asiaa selaimista – tsekkaa muun muassa yksityisyyttä korostava DuckDuckGo-hakukone, joka ei kerää käyttäjän tietoja.

Uuden Edgen asetukset muistuttavat Chromen asetuksia

Muutokset näkyvät, kun siirrytään selaimen asetuksiin. 

Yhdennäköisyys Google Chromen kanssa on selkeä, ja uudesta Edgestä pääsee myös Chromen Web Storeen, josta voi ladata laajennuksia, niin mainosblokkaajan kuin salasanamanagerin.

Tsekkaa esimerkiksi tämä selainlaajennus, joka sallii sivustoilta tulevat evästeet automaattisesti.

Microsoft ei ole vielä kertonut tarkkaa ajankohtaa, milloin uusi Edge tulee saataville. 

Viimeisten vahvistamattomien tietojen mukaan selain julkaistaisiin kuluvan vuoden aikana ja todennäköisesti jommankumman Windows 10 -versiopäivityksen yhteydessä, joko jo nyt keväällä tai syksyllä. 

> Täällä on ruutukuvia uudesta selaimesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...