Kun uusi tumma tila on käytössä, pääset eroon harmaan eri sävyistä, jotka eivät ole täysin tummia.
Microsoft Edge:

Kun uusi tumma tila on käytössä, pääset eroon harmaan eri sävyistä, jotka eivät ole täysin tummia.

Edge-selaimessa on nyt erityisen tehokas tumma tila

Jos kuulut niihin, jotka pitävät ohjelmistasi tummempana teemana, sinulle on hyviä uutisia: Edge-selaimen uusi toiminto muuttaa koko ohjelmaikkunan täysin mustaksi.

keskiviikko 9. elokuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Sekä Windows että monet ohjelmat ja sovellukset ovat viime vuosina lisänneet ominaisuuden, jossa voit valita tummemman dark mode -katselutilan vaihtoehtona vaaleille harmaan sävyille, joista yleensä tunnemme ohjelmien ikkunat.

Mutta kun Edgen tumma tila on tähän asti tummentanut ohjelmaa vain hieman käyttämällä erilaisia harmaan sävyjä, Microsoft on tuonut Edgeen uuden päivityksen:

Nyt voit valita vielä tummemman tilan, jolloin selaimen taustan harmaat sävyt, valikkopalkit jne. korvautuvat syvän mustilla.

Miksi tumman tilan valinta kannattaa?

Selaimen, Windowsin ja muiden sovellusten tumman tilan käyttämisestä voi olla monta hyötyä. 

Ensinnäkin se säästää hieman näytön virrankulutusta, koska yksittäiset pikselit kuluttavat enemmän virtaa valkoisen pikselin valaisemiseen kuin mustan pikselin näyttämiseen.

Jos tumma tila olisi käytössä miljoonissa tietokoneissa eri puolilla maailmaa, siitä tulee nopeasti sellainen määrä, jota voidaan mitata hiilidioksiditonneina ja siten auttaa suojelemaan ilmastoa.

Lisäksi tummempi tila voi olla miellyttävämpi silmillesi, etenkin jos sinulla on silmäsairauksia. 

Kannattaa kokeilla erilaisia teemamahdollisuuksia sekä selaimessa että Windowsissa.

Kun uusi ja tummempi tila on käytössä, koko selainikkuna muuttuu mustaksi ilman harmaita sävyjä, jotka ovat yleensä tyypillisiä tummassa tilassa näytettäville ohjelmille.
Entistä tummempi:

Kun uusi, tummempi tila on käytössä, koko selainikkuna muuttuu tekstejä ja kuvia lukuun ottamatta mustaksi ilman harmaita sävyjä, jotka yleensä ovat tyypillisiä tummassa tilassa näytettäville ohjelmille.

Pian tietokoneesi saatavilla

Microsoft on juuri julkaissut Edge-selaimen uuden päivityksen vapaaehtoisille testaajille Microsoft Edge Insider selaintestiohjelmassa, testikanavalla nimeltä Canary.

Jos haluat itse kokeilla tulevia Edge-päivityksiä ennen muita, voit ilmoittautua testiohjelmaan seuraavasti:

1: Napsauta Edge-selaimen oikeassa yläkulmassa olevia kolmea pistettä ja valitse Asetukset.

2: Napsauta Tietoja Microsoft Edgestä.

3: Napsauta Lue lisää kohdasta Microsoft Edge Insider.

Saatat kuitenkin joutua odottamaan muutamia kuukausia. Silloin tumman tilan päivitys lähetetään kaikille Edge-selaimen käyttäjille.

Ehkä sinua kiinnostaa...