Uusi Edge-päivitys säästää tietokoneen tehoa
Päivitys:

Jos sinulla on useita välilehtiä on avoinna Edgessä tai muissa selaimissa, ne nielevät melkoisen osan tietokoneen muistista. Päivitetty Edge-selain kuitenkin vähentää tietokoneen resurssien käyttöä.

Microsoft Edge säästää tietokoneen tehoa

Edge-selaimen uusi päivitys säästää tietokoneen muistia ja prosessoritehoa, joten tietokone tuntuu nopeammalta. Päivitys on nyt saatavana tietokoneellesi.

torstai 21. huhtikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Selain on yksi nykyaikaisen tietokoneen useimmin käytetyistä sovelluksista, ja jos suosikkiselaimesi vie muistia ja prosessoritehoa, sillä on suuri vaikutus tietokoneen kokonaissuorituskykyyn.

Siksi onkin erittäin hyvä uutinen, että Windows 10:een ja 11:een kuuluva Microsoft Edge -selain on nyt päivitetty, joten ohjelma säästää enemmän tietokoneen resursseja.

> Lue myös: Microsoftin Edge-selaimen käyttö kannattaa

Asettaa käyttämättömät välilehdet lepotilaan

Microsoft lanseerasi jo joulukuussa 2020 Edge-selaimen betaversion, jossa tietyn aikaa käyttämättä olleet välilehdet siirtyivät lepotilaan.

Siten tietokoneen RAM-muisti ja prosessorin teho eivät mene hukkaan välilehdillä, joita et kuitenkaan sillä hetkellä käytä.

Sen vaikutus voi olla merkittävä, sillä selain voi käyttää useita gigatavuja tietokoneen muistista, jos avoinna on useita välilehtiä.

> Lue myös: Näin kirjaudut Edgeen – tarjolla enemmän mahdollisuuksia

Säästä 85 % RAM-muistia ja 99 % prosessorin tehoa

Selaimen uusi päivitys, jonka saat automaattisesti tietokoneellesi Windowsin automaattisten päivitysten kautta, lisää vaikutusta entisestään.

Ominaisuus asettaa nyt kahdeksan prosenttia enemmän välilehtiä syvään lepotilaan, sillä Edge havaitsee välilehdet, jotka liittyvät jo lepotilassa oleviin välilehtiin. 

Silloin myös niihin liittyvät välilehdet siirtyvät lepotilaan, jolloin säästetään enemmän resursseja. 

Toiminto toimii siten, että jos et ole napsauttanut tai katsellut välilehteä kahteen tuntiin, se siirtyy lepotilaan ja säästää 85 prosenttia muistin käytöstä ja 99 prosenttia prosessorin kulutuksesta.

Kun napsautat passiivista välilehteä, se herää ja latautuu uudelleen. Voit myös itse määrittää, kuinka kauan välilehtien lepotila kestää.

Voit lukea lisää parannetusta toiminnosta Microsoftin blogikirjoituksesta.

> Lue myös: Edge-selain voittaa suosiossa – mutta toinen selain on ylivoimainen

Microsoft Edgen Suorituskyky-toiminto
Suorituskyky:

Jos avaat asetusvalikon Edgessä ja napsautat Suorituskyky-valintaa, näet kaikki tiedot siitä, kuinka paljon muistia Edge säästää tietokoneellasi asettamalla passiiviset välilehdet lepotilaan (tässä näkyy Edgen englanninkielinen versio).

Pidentää akunkestoa huomattavasti

Välilehtien laittamisesta lepotilaan ei ole hyötyä pelkästään tietokoneen teholle. Myös kannettavan tietokoneen akunkesto pitenee huomattavasti uuden ja parannetun toiminnon ansiosta.

Microsoft on itse tarkastellut 13 000 tietokoneen suorituskykyä, ja kävi ilmi, että lepotilatoiminto säästi tietokoneen kokonaismuistista keskimäärin 32 prosenttia ja vähensi prosessorin kulutusta 37 prosenttia.

> Lue myös: Miten tietokoneen akkua kannattaa käsitellä, jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään?

Ehkä sinua kiinnostaa...