Haittaohjelmien ja hakkereiden on pian vaikeampi päästä tunkeutumaan Edge-selaimen panssareiden läpi.
Turvallinen Edge:

Haittaohjelmien ja hakkereiden on pian vaikeampi päästä tunkeutumaan Edge-selaimen panssareiden läpi.

Edge parantaa turvallisuuden tasoa

Verkkosivustojen haittaohjelmat ovat yksi vakavimmista uhkista tällä hetkellä, minkä vuoksi Edge-selaimelle viimeistellään uutta ja ylimääräistä tietoturvaominaisuutta.

keskiviikko 1. joulukuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Verkon uhkista on tullut entistä pahempia. Viime viikolla kerroimme, miten hakkerit ovat pelkästään vuonna 2021 kehittäneet yli 100 miljonaa haittaohejelmaa, joita on levitetty tietokoneisiin ympäri maailmaa.

Microsoft ottaa nyt uuden askeleen tässä ottelussa. Se on nimittäin lisännyt Edge-selaimeen uuden tietoturvatoiminnon, joka puolustaa selainta lukemattomilta haittaohjelma- ja hakkerihyökkäyksiltä kaikenlaisilla sivustoilla.

Tämä toiminto on lähetetty Edge-selaimen uusimpaan vakaaseen testiversioon, eli se on pian matkalla tietokoneellesi automaattisten päivitysten mukana. 

> Lue myös: Näin käytät incognito-tilaa ja yksityistä selausta

Sulkee hakkereiden suosiman aukon

Edge- ja Chrome-selainten moottori on nimeltään V8, ja siinä on ominaisuus erilaisten koodien laatimiseen. Hakkereiden ja haittaohjelmien useimmin käyttämä tuloväylä on nimeltään Just-In-Time Compilation (JIT), ja tämä sisäänkäynti sulkeutuu nyt tehokkaasti uudessa Edge-versiossa.

Vuodesta 2019 lähtien kerätyt tilastot osoittavat, että jopa 45 prosenttia kaikista Edge-selaimen ja muiden V8-moottoria käyttävien selainten haavoittuvuuksista koskevat JIT:tä.

Toisin sanoen puolet rikollisten käyttämistä V8:n tietoturva-aukoista suljetaan nyt tehokkaasti. 

> Lue myös: Chrome on hakkereiden suosikkiselain

Näin aktivoit uuden tietosuojan

Kun olet saanut Edge-selaimen uuden version, voit aktivoida tehostetun suojauksen Edgen asetuksista. Valitse valikkokohta Tietosuoja vasemmalta.

Täältä voit valita suuremman tietoturvan tasapainotettuna tai vahvana. 

Suosittelemme, että käytät tasapainotettua päivittäisessä käytössä ja vahvaa sellaisilla verkkosivuilla, joilla et yleensä käy. 

Tämä sen vuoksi, että sivustojen tietyt osat eivät ehkä toimi tiukimmalla tietoturva-asetuksella.

> Lue myös: Tämän vuoksi Microsoftin uuden Edge-selaimen käyttö kannattaa

Microsoft Edge -selaimen parempi tietoturva
Parempaa tietoturvaa:

Kun saat uuden Edge-version, jossa on parannettu tietosuoja, voit valita asetuksista vahvan suojauksen. Edge suosittelee sitä sivustoille, joilla et yleensä käy. 

Entistä parempi tietoturva tulossa

Microsoft on Edgen uuden tietoturvaominaisuuden käyttöönoton yhteydessä ilmoittanut aikovansa laajentaa sitä jatkuvasti, jotta se estää pääsyn entistä suuremmalta määrältä haitallista koodia. 

Myöhemmin Microsoft päivittää myös Android-puhelinten Edge-selaimen, jotta siinä on sama korkea tietoturvataso.

> Onko puhelimesi suojattu viruksilta ja haittaohjelmilta? Se onnistuu helposti tällä kätevällä sovelluksella

Suojaa tietokoneesi tietoturvapaketilla

Paras tapa suojata tietokone haittaohjelmilta, viruksilta ja muulta roskalta on asentaa heti hyvät tietoturvaohjelmat ja varmistaa säännöllisesti, että ne ovat ajan tasalla.

KotiMikro suosittelee tietoturvapakettiamme, joka sisältää kuusi ohjelmaa. Ne suojaavat sinut pahimmilta verkkovaaroilta.

Jos olet tilaaja, voit ladata ohjelmia ja oppaita Etunurkasta turvallisesti ja suojatusti.

> Tutustu tietoturvapakettiin täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...