Google poistaa käyttämättömät Google-tilit
Google poistaa:

Jos et ole käyttänyt Google-tiliäsi pitkään aikaan, se kannattaa tehdä pian. 

© Shutterstock

Vanhat Google-tilit poistetaan: Näin vältyt poistamiselta

Monilla ihmisillä on useita Google-tilejä. Jos käytät niitä harvoin, nyt vaarana voi olla se, että Google poistaa tilit ja niiden sisällön. Katso tästä, miten vältät poistamisen.

torstai 25. toukokuuta 2023 teksti N. Ernst

Jos sinulla on useita Google-tilejä, kannattaa jatkaa lukemista.

Google on nimittäin muuttanut ehtojaan, joten hakujätti pystyy nyt poistamaan sellaiset Google-tilit, jotka eivät ole olleet aktiivisia kahteen vuoteen.

Tämä tarkoittaa, että vaarana on tilillä olevien sähköpostien, asiakirjojen ja kuvien katoaminen, jos et tee asialle jotakin pian.

LUE MYÖS: Näin saat enemmän tilaa Google-tilillesi

Menetät kaikki tilisi tiedot 

Useimmille Googlen ilmoitus ei ole ongelma, sillä monet käyttävät päivittäin yhtä tai useampaa Googlen työkalua tai palvelua Gmailin, Google Kuvien, Google Mapsin, YouTuben tai Google Driven muodossa.

Jos sinulla on kuitenkin useita Google-tilejä, jotka ovat esimerkiksi yhdistyksen käytössä, kuvien tai asiakirjojen säilyttämispaikkana tai muussa tarkoituksessa, saatat joutua pulaan, koska näitä tilejä saatetaan käyttää harvoin.  

LUE MYÖS: Mitä Google-tilillesi tapahtuu, kun kuolet?

Sinulla voi myös olla toinen sähköpostitili, jota käytät kilpailuihin osallistuessasi ja uutiskirjeiden vastaanottamiseen, tai ehkä sinulla on vain vanha Google-tili, jonka teit vuosia sitten ja jota et enää edes ajattela, mutta jossa sinulla on sähköpostiviestejä ja asiakirjoja, jotka haluat säilyttää.

Näin vältyt Google-tilisi poistamiselta

Jos haluat varmistaa, ettei tiliäsi ei poisteta, tilin täytyy olla aktiivinen. Voit siis välttää tilin poistamisen, jos kirjaudut sille säännöllisesti – vähintään 24 kuukauden välein.

Jos sitä ei käytetä yli kahteen vuoteen, Google saattaa poistaa koko tilisi ja sen sisällön. 

Jotta tilisi pysyy aktiivisena, sinun täytyy kirjautua sisään ja tehdä jokin seuraavista:

  • Lukea tai lähettää sähköpostia
  • Käyttää Google Drivea
  • Katsoa YouTube-video
  • Jakaa kuva
  • Ladata sovellus
  • Käyttää Google-hakua

Aktiivisuus ei siis tarkoita pelkästään Gmail-tilin lukemista, vaan sinun täytyy käyttää jotakin Googlen työkaluista kyseisellä tilillä.

LUE MYÖS: Turvaa Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella

Tiettyjä Google-tilejä ei poisteta

Google kertoo kuitenkin, että videoiden YouTubeen lataamiseen käytettyä tiliä ei poisteta, eikä myös tiliä, johon on liitetty toinen tili.

Aluksi vain luodut mutta käyttämättömät tilit poistetaan. 

Googlen tuotepäällikkö Ruth Kricheli kertoo, että he lähettävät tilinomistajille useita varoituksia ennen tilin poistamista. Näin saat varoituksen, jotta sähköpostisi, kuvasi tai tiedostosi eivät yhtäkkiä katoa bittiavaruuteen. Tämä edellyttää, että saat sähköpostiviestit, sillä ne voidaan lähettää käyttämättömään sähköpostiosoitteeseesi.

Muutos on jo alkanut, mutta Google aikoo poistaa passiivisia tilejä vasta joulukuusta 2023 alkaen. Sinulla on siis kuukausia aikaa tarkistaa vanhat Google-tilisi.

Ehkä sinua kiinnostaa...