Google Account 15 Gt

Googlen ilmainen ratkaisu tarjoaa 15 Gt tallennustilaa Gmailille, valokuville ja esimerkiksi Drivessa oleville tiedostoille. Riittääkö se sinulle? 

Säästä Googlen tallennustilaasi

Google-tallennustilaa on käytettävissä 15 Gt täysin ilmaiseksi, mutta jos tallennustilan raja lähestyy, sinun kannattaa siivota tiliäsi. Muutoin et välttämättä pysty vastaanottamaan sähköpostia. Näytämme, miten se tapahtuu.

perjantai 19. elokuuta 2022 teksti S. Nielsen

Google tarjoaa 15 Gt ilmaista tallennustilaa Google-tililläsi, ja raja on ollut sama jo pitkään.

Vaikka 15 gigatavua kuulostaakin paljolta, tila voi kuitenkin loppua nopeasti.

Ongelmasta on tullut entistäkin polttavampi, koska Google Kuvat -palvelussa olevat valokuvasi ja videosi lasketaan nyt myös tähän mukaan.

Jos käytät suosittuja Google-palveluja, kuten Drivea, Gmailia ja Kuvia, ennemmin tai myöhemmin saavutat tallennustilan ylärajan ja saat viestin, että on joko aika poistaa tiedostoja tai harkita Googlen digitaalisesta tilasta maksamista.

> Lue myös: Google-tilin luominen

Et voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia

Viesti ilmestyy joko sähköpostiin tai tulee näkyviin, kun vierailet jossakin mainituista palveluista.

Jos ylität tallennustilarajan, et voi lähettää ja vastaanottaa sähköposteja Gmailissa tai lisätä tiedostoja Google Kuvat- tai Google Drive -palveluun ennen kuin vapautat tilaa – tai ostat lisää tilaa Googlelta.

Googlen 100 Gt tallennustilan hinta on 1,99 euroa kuukaudessa, ja useimmat meistä eivät halua maksaa sitä. Siksi näytämme tässä, miten siivoat tiedostot Googlessa.

Lue myös: 5 kätevää vinkkiä Google Driveen

Siivoa Google-tilisi

Saat hyvän käsityksen Google-tiedostoistasi vierailemalla tällä sivulla, jossa näet yleiskuvan siitä, mikä vie tallennustilaasi. 

Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi, jotta näet sivun. 

Ensinnäkin voit nyt nähdä, kuinka paljon olet käyttänyt sallituista 15 gigatavusta.

Näet myös, onko Google Kuvat, Google Drive tai Gmail pääasiallinen syy tallennustilan täyttymiseen.

Google Drive -yhteenveto
Yleiskuva:

Googlen sivulla on tarkat tiedot siitä, mikä täyttää Google-tallennustilaasi esimerkiksi Gmailissa sekä Google Kuvat- ja Google Drive -palveluissa.

Tiedostojen siivoaminen

Nyt kun sinulla on käsitys kaikesta Googlen käytöstäsi, aloita siivoaminen. 

Onneksi Google on luonut eri palveluista kätevän yleiskatsauksen, josta löydät paljon tilaa vievät sähköpostit, videot/kuvat ja tiedostot Google Drivesta. 

Löydät Googlen yleiskatsaussivun täältä (kun olet kirjautunut Google-tilillesi).

  1. Ylimpänä näkyy useita hylättyjä elementtejä, kuten Gmailin roskapostikansio ja Google Driven Roskakori. Nämä elementit voidaan ensin poistaa, jolloin saadaan lisää tilaa.
  2. Alta löydät suurimmat tilanhaaskaajat, nimittäin suuret tiedostot, joita säilytät palveluissa. Napsauta nyt kolmen kategorian kohdalla Vapauta tallennustilaa -painiketta.
  3. Sieltä pääset suurien tiedostojen luetteloon. Selaa luetteloa ja arvioi, mitkä tiedostot ovat välttämättömiä. Valitse kohteet, joita et halua säilyttää.

Huomaa, että Google Drivesta poistetut valokuvat ja tiedostot tallennetaan väliaikaisesti Roskakoriin 60 päiväksi, jolloin ne ovat edelleen mukana Googlen tallennustilan käytön lukemassa. 

Jos haluat poistaa ne kokonaan, poista ne myös Roskakorista. Roskakori löytyy Google Drivesta vasemmalla olevasta valikosta.

Lue myös: Kopioi tiedostoja helpommin Google Drivessa

Muista videoiden varmuuskopiointi

Kokemuksemme mukaan erityisesti suurten sähköpostin liitetiedostojen poistaminen on hyvä keino säästää tilaa, koska nämä tiedostot ovat yleensä myös Drivessa tai tietokoneellasi. 

Suurilla videoilla on myös paljon merkitystä tileillä. Varmista, että olet varmuuskopioinut videot ennen niiden poistamista. 

Sähköpostin, videoiden ja muun sisällön varmuuskopiointiin voi käyttää esimerkiksi Google Takeout -työkalua. Täältä voit helposti ladata esimerkiksi kaikki valokuvasi ja videosi Google Kuvat -palvelusta tietokoneellesi tai kopioida ne esimerkiksi Dropboxiin tai OneDriveen. 

Huomaa kuitenkin, että tämä vie aikaa ja että Googlen tiedostot voivat viedä paljon tilaa tietokoneeltasi. 

Ehkä sinua kiinnostaa...