Pian Gmail auttaa sinua pitämään sähköpostiosoitteesi suojattuna tarkistamalla, onko osoitteesi rikollisten käsissä.
Tietoturva:

Pian Gmail auttaa sinua pitämään sähköpostiosoitteesi suojattuna tarkistamalla, onko osoitteesi rikollisten käsissä.

Gmail voi pian tarkistaa sähköpostiosoitteesi pimeästä verkosta

Gmail-sähköpostipalvelussa on jo useita tehokkaita tietoturvatyökaluja. Pian on tulossa vielä yksi, joka varoittaa sinua, jos sähköpostiosoitettasi käytetään väärin internetin rikollisten käsissä.

perjantai 19. toukokuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Google on juuri pitänyt vuotuisen kehittäjäkonferenssinsa, Google I/O:n, ja yksi yhtiön monien palveluiden uusista ominaisuuksista oli Gmail-sähköpostipalvelun parannettu tietoturvaominaisuus.

Monet suojausominaisuudet ovat jo käytettävissä asetuksissa Google-tililläsi, joita käytät muun muassa Gmailiin kirjautumiseen.

Voit muun muassa tehdä tietoturvatarkistuksen, jossa tutkitaan eri palveluihin tallennettujen salasanojen vahvuutta.

Jos jokin tallennetuista salasanoistasi on vuotanut osana julkisesti tunnettuja hakkerihyökkäyksiä, tietoturvaominaisuus ilmoittaa, että sinun on vaihdettava kyseisten palvelujen salasana.

> Konferenssissa Google esitteli myös uuden taitettavan Google° Pixel Fold -matkapuhelimen, josta voit lukea lisää täältä

Käytetäänkö sähköpostiosoitettasi väärin?

Kehittäjäkonferenssissa Google esitteli uuden tietoturvaominaisuuden, joka skannaa niin sanotun pimeän verkon nähdäkseen, löytyykö sähköpostiosoitteesi sieltä.

Pimeää verkkoa kutsutaan myös nimellä "dark web", ja se on internetin piilotettu osa, jota voidaan käyttää vain erityisillä selaimilla, kuten Tor-selaimella.

Tämä osa internetiä on tunnettu laittomuuksistaan ja rikollisuudestaan, kuten palkkamurhista, huumeiden ja ampuma-aseiden ostoista ja muusta vastaavasta.

Toisin sanoen se ei ole paikka, jonne henkilökohtaisen sähköpostiosoitteensa haluaisi päätyvän.

> Lue myös: Tarkista, onko verkkosivusto turvallinen

Google skannaa sähköpostiosoitteet pimeästä verkosta

Googlen uusi tietoturvaominaisuus, joka lanseerataan Yhdysvalloissa lähiviikkoina ja luultavasti hieman myöhemmin Euroopassa, skannaa pimeän verkon ja etsii sähköpostiosoitettasi.

Jos osoite löytyy pimeästä verkosta, saat ohjeen, jossa kerrotaan, miten voit suojata sähköpostitilisi.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Google ehdottaa sinulle kaksivaiheista tunnistautumista, jotta hakkerit eivät pääse käsiksi tiliisi ilman pääsyä puhelimeesi, joka luo satunnaisia salasanoja Gmailiin kirjautumista varten.

> Lue myös: Turvaa Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella

Uuden tietoturvatoiminnon avulla Gmail skannaa niin sanotun pimeän verkon nähdäkseen, kiertääkö sähköpostiosoitteesi rikollisten käsissä.
Dark web -raportti:

Uuden tietoturvatoiminnon avulla Gmail skannaa niin sanotun pimeän verkon nähdäkseen, kiertääkö sähköpostiosoitteesi rikollisten käsissä.

© Google

Suojaa sähköpostitilisi jo tänään

Riippumatta siitä, löytääkö Googlen uusi työkalu sähköpostiosoitteesi pimeästä verkosta vai ei, vahva suosituksemme on, että suojaat Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella jo tänään.

Tämä toiminto, joka vaatii salasanan lisäksi kertakäyttöisen puhelimella annettavan koodin, on tehokkain tapa varmistaa, ettei kukaan pääse käyttämään tiliäsi luvatta.

Tästä artikkelista voit lukea, miten suojaat Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella.

Kun se on käytössä, voit kirjautua Gmailiin salasanallasi tavalliseen tapaan. 

Sen jälkeen sinulta pyydetään kertakäyttöistä lisäkoodia, joka voidaan lähettää sinulle tekstiviestinä tai toiseen sähköpostiosoitteeseen tai jonka Google Authenticator -sovellus luo puhelimessasi.

> Lue myös: Näin käytät Google Authenticator -sovellusta

Ehkä sinua kiinnostaa...