Google Pixel Fold voidaan taittaa kokoon keskeltä
Google Pixel Fold:

Googlen uusi puhelin taittuu keskeltä, joten se toimii kuin tabletti.

© Google

Google Pixel Fold voidaan taittaa kokoon keskeltä

Googlen uudessa lippulaivapuhelimessa on salainen ase: taitettava näyttö, joka tekee puhelimesta hetkessä tabletin, joka mahtuu taskuun. Se ei kuitenkaan ole mitään halpaa hupia!

perjantai 12. toukokuuta 2023 teksti N. Ernst

Googlen vuosittaisen kehittäjäkonferenssin, Google I/O:n, kynnyksellä yksi asia jättänyt tekniikan harrastajat, analyytikot ja tiedotusvälineet arvailemaan, spekuloimaan ja keskustelemaan: Onko tämä se vuosi, jolloin Google laittaa kaikki kortensa kekoon ja tuo taittuvan puhelimen markkinoille?

Vastaus tähän kysymykseen on nyt kyllä! 

Google Pixel Fold on uusi puhelin, joka on puoliksi puhelin ja puoliksi tabletti.

LUE MYÖS: Tässä ovat Android 14:n tärkeimmät uudet ominaisuudet

Google Pixel Foldin suuri taitettava näyttö

Google Pixel Fold näyttää edestäpäin katsottuna tavalliselta puhelimelta. Kun avaat puhelimen, sen sisältä paljastuu 6,7-tuumainen näyttö, joka saa puhelimen näyttämään enemmänkin pieneltä tabletilta.

LUE MYÖS: Hanki reilusti tilaa Android-puhelimeesi

Taittaminen on mahdollista, koska sisäistä näyttöä ei ole tehty lasista samalla tavalla kuin mihin on totuttu muissa älypuhelimissa. Kyseessä on OLED-näyttö, joka on niin ohut, että se taipuu.

Näyttö on pinnoitettu ohuella lasikerroksella ja sen päällä olevalla muovikalvolla, jonka ansiosta keskelle voidaan tehdä taitos, josta puhelin voidaan taittaa kokoon ja piilottaa sisänäyttö.

Tämä vaatii paljon mekaniikalta ja saranoilta, jotka pitävät puhelimen molemmat osat yhdessä. Googlen mukaan Pixel Fold on kuitenkin markkinoiden kestävin taitettava puhelin, ja se on esimerkiksi vesitiivis.

Google Pixel Fold -puhelin taittuu keskeltä kokoon
Google Pixel Fold:

Uusi Pixel Fold näyttää tavalliselta puhelimelta, kunnes taitat sen auki ja saat esiin suuren, tyylikkään näytön. 

© Google

Kilpailee Samsungin kanssa

Ulomman näytön tarkkuus on 1080 x 2092 pikseliä, kun taas sisemmän ja suuremman näytön resoluutio on 2208 x 1840 pikseliä.

LUE MYÖS: Android-kauppa on täynnä väärennettyjä sovelluksia

Se tarjoaa hieman erilaisen kuvasuhteen kuin sen yleisin kilpailija, Samsung ja Galaxy Z Fold 4.

Samsungin puhelin on hieman korkeampi suljettuna ja avattuna sen kuva on neliömäisempi, kun taas uusi Pixel Fold näyttää enemmän tavalliselta puhelimelta suljettuna ja näyttö on suorakulmaisempi näytön ollessa avattuna.

LUE MYÖS: Näin teet Android-puhelimestasi turvallisen

Toisin kuin Samsungin puhelin, Googlen puhelin taittuu kokonaan kiinni, kun taas Samsungin puhelimen kahden näytön välissä on aukko. Tämä saa puhelimen tuntumaan enemmän normaalilta puhelimelta.

Googlen uuden taitettavan Pixel Foldin tekniset tiedot:

  • Ulkopuolen näyttö: 5,8" (OLED)
  • Sisänäyttö 7,6" (OLED)
  • Prosessori: Tensor G2
  • Muisti: 12 Gt
  • Tallennustila: 256/512 Gt
  • Kamerat: Pääkamera (48 MP), ultralaajakulma (10,8 MP), telekuva (10,8 MP), ulkopuolen etukamera (9,5 MP) ja sisäpuolen etukamera (8 MP).

Googlen uusin ja nopein siru

Puhelimen sisällä on Googlen oma Tensor G2 -prosessori, joka on Googlen kehittynein ja tehokkain siru. Mukana on 12 Gt RAM-muistia ja joko 256 tai 512 Gt tallennustilaa, ja pääkamera on 48 megapikseliä.

LUE MYÖS: Android-puhelimissa on pian suuri ongelma

Jos olet nyt lämmennyt Googlen uudelle taitettavalle puhelimelle, meillä on huonoja uutisia: Aluksi puhelimen voi ostaa vain Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Japanista ja Saksasta, ei siis ollenkaan Pohjoismaista.

Sen hinta alkaa 1 899 eurosta.

Voit katsoa puhelimen esittelyvideon täältä:

 

Ehkä sinua kiinnostaa...