Google Assistant -virtuaaliavustaja

Pian ei välttämättä aina tiedä, puhuuko puhelua robotin vai ihmisen kanssa.

Googlen Assistant soittaa puhelut puolestasi

Google tekee näyttäviä uudistuksia virtuaaliavustajaansa. Jatkossa Assistant soittaa puhelut ja jopa keskustelee kuin ihminen konsanaan.

keskiviikko 9. toukokuuta 2018 teksti Peter Skovbjerg Jensen


Digiapurit, kuten Googlen Assistant ja Applen Siri, käyvät kovaa kamppailua virtuaalikukkulan kuninkaan paikasta. 

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Google on ottamassa teknoloikan verran etumatkaa muihin nähden.

 Parhaillaan käynnissä olevassa Googlen vuosittaisessa I/O-tapahtumassa Kaliforniassa esiteltiin uudistuksia, joita Google tekee Assistant-virtuaaliavustajaansa.

Uusista ominaisuuksista ehdottomasti kiinnostavin ja myös ällistyttävin on mahdollisuus soittaa Assistantin avulla puheluita, joissa virtuaaliavustaja pelkän numerovalinnan lisäksi hoitaa myös itse puhumisen – jopa niin taitavasti, ettei vastapuoli hoksaa puhuvansa robotin kanssa.

Google esittelee puhelutoimintoa alla olevassa videossa, jossa toisessa puhelussa Assistant varaa ajan kampaamosta ja toisessa Assistant soittaa ravintolaan. 

Puhelut alkavat noin minuutin kohdalla.

Iso harppaus eteenpäin

Virtuaaliavustajan uudet ominaisuudet ovat tulosta Googlen satsauksesta tekoälyn ja koneoppimisen kehittämiseen. Assistantia on esimerkiksi treenattu tuhansilla puheluilla, jotta se on oppinut vastaamaan erilaisiin kysymyksiin.

Googlen esittelyssä kuitenkin todettiin, että avustaja ei vielä kykene sujuvaan dialogiin, mutta avustaja selviää kuitenkin kunnialla yksinkertaisista tehtävistä, kuten ajan varaamisesta.

Uusi toiminto ei ihan heti tule Assistantiin, mutta kokeiluversiota uskaltaa jo odottaa, sillä Google kertoo parhaillaan testaavansa ja parantavansa toimintoa.

Assistant laajenee tämän vuoden aikana kattamaan 30 kieltä ja 80 maata, mutta valitettavasti Suomi ja suomen kieli eivät vieläkään kuulu joukkoon.

> Lue lisää asiaa uusista tekniikoista

Ehkä sinua kiinnostaa...