Media on aina innolla mukana CES-elektroniikkamessuilla. Kuva on vuoden 2017 tapahtumasta.

© CES

CES: Maailman mahtavimmat kuluttajateknologian messut alkavat

Las Vegasissa Nevadassa järjestettävä vuotuinen CES-tapahtuma piirtää taas kerran raamit massiiviselle kattaukselle digimaailman uusia härpättimiä ja trendisettereiksi nousevia ilmiöitä.

maanantai 8. tammikuuta 2018 teksti L. Jonasson

 

Yli 170 000 nörttineulalla rokotettua tai muuten kuluttajaelektroniikkaan hurahtanutta harrastajaa ja ammattilaista kautta maailman pakkaa parhaillaan matkalaukkujaan suuntana Las Vegas Yhdysvaltain Nevadassa. Sinne vetää kuluttajateknologian vuotuinen megatapahtuma, CES-messut, joita käydään tänä vuonna 9-12. tammikuuta.

Tapahtumaan odotetaan yli 7 000 toimittajaa ja valokuvaajaa. He raportoivat lukijoilleen uusista trendeistä ja keksinnöistä, joista monista tulee jossain vaiheessa osa kuluttajien arkea. Osa jää tähdenlennoksi, jos idea ei sitten kannakaan käytäntöön asti.

Lue myös: CES on kuluttajaelektroniikan mekka

Teknojättejä ja tulokkaita

Suuret valmistajat, kuten Samsung, Sony, LG ja Panasonic julkaisevat messuilla luonnollisesti uusia tuotteita, kuten esimerkiksi uusimmat (ja suurimmat) älytelevisionsa. Isojen nimien lisäksi paikalla on yli 3 000 pientä ja keskisuurta näytteilleasettajaa, jotka odottavat, että heidän uudet ratkaisunsa saavat huomiota.

KotiMikron avulla pysyt digitrendien aallonharjalla – nyt saat yhden KotiMikron numeron ja pääsyn 300 ohjelmaa käsittävään Etunurkkaan vain 3,90 eurolla!

Mitä on luvassa?

Mitä uutta tämän vuoden CES-messut tarjoavat? Mitään digimaailmaa mulistavia uudistuksia tuskin on luvassa, mutta varmasti lisää kattauksia aloilta, jotka ovat parhaillaan tapetilla:

  • Isompia ja älykkäämpiä älytelevisioita entistä paremmilla näytöillä ja tarkkuuksilla
  • Virtuaalitodellisuuden ja täydennetyn todellisuuden ratkaisut – varsinkin jälkimmäiset
  • Itseajavat autot ja muut älykkäät liikenneratkaisut
  • Puettavan teknologian ratkaisut muun muassa vaatteisiin, kuulokkeisiin, kelloihin ja silmälaseihin.
  • Pelit ja muu viihde kaikenikäisille nuorille
  • Älykodin ratkaisut – keskiössä terveys ja hyvinvointi

Myös KotiMikron toimittaja on lähtökuopissa kohti messuja, joilta hän raportoi näillä sivuilla Las Vegasin CES-tapahtuman kiinnostavimmista uutuuksista.

Lue mitä uusia tuotteita ja teknisiä ratkaisuja CES 2017 tarjosi kuluttajateknologian alati laajenevalla rintamalla.

> Lue uusista tekniikoista ja ratkaisuista

Ehkä sinua kiinnostaa...