Nykyään on mukavaa, kun voi pitää tablet-laitetta keittiössä, missä ruudulta voi nopeasti tarkistaa päivän uutiset ja kokkaillessa laitetta voi käyttää keittokirjana.
Jauhopeukalolla tönitty täppäri on kuitenkin äkkiä ikävän näköinen, mutta onneksi enää ei tarvitse putsailla täppärin ruutua taikinasta, kun voi heijastaa reseptin suoraan keittiön pöytään – eikä mistään kolhosta kattotykistä vaan lampunkantaan ruuvatusta pienestä projektorista.
Beam ei tarvitse edes erillistä virtalähdettä, vaan se saa virtansa E27-lampunkannasta, jossa normaalisti on totuttu näkemään tavallinen polttimo.
Beamin voi vaihtaa sohvapöydän päällä olevan lampun tilalle tai keittiöön, jolloin Beamin avulla voi heijastaa pöydän pintaan esimerkiksi lomakuvia tai -videoita.
> Lue älykkään kodin uusista keksinnöistä
Beamista on moneksi

Beamia voi käyttää myös sisustukseen. Laitteella saa esimerkiksi näyttävän seinäkellon.
Beamin voi myös sijoittaa mukana tulevan johdon avulla esimerkiksi arkkitehtivalaisimeen ja kääntää Beam heijastamaan seinälle. Ohjaus tapahtuu Beam Remote -sovelluksella, jonka voi ladata Android- ja iOS-laitteille. Beam myös tukee iOSin AirPlayta.

Beamista voi tehdä esimerkiksi viestinäytön eteiseen.
Beamin saa myös jalustalla
Beam on tavallista polttimoa kookkaampi, joten se ei välttämättä sovi esimerkiksi riippuvalaisimen varjostimen sisään.
Beamin voi kytkeä tavalliseen johdolliseen lampunkantaan tai sitten voi hankkia jalustalla varustetun Beamin. Jalustaa myydään myös erikseen.
Lue myös: Ohjaa verhoja puhelimella tai tabletilla

Beamin mukana tulee 140-senttinen verkkojohto pistokkeella, jolloin Beamin saa helpommin haluamaansa asentoon. Saatavana on myös jalusta.
Lisätietoja Beam-projektorista on valmistajan sivuilla.
Mitä tarkoittaa älykoti?
Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.
Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.
Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.
Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.