Beam-projektori heijastaa ruokareseptin keittiön pöytään

Beam soveltuu käytettäväksi keittiössä, missä se toimii kätevänä keittokirjana.

Tee lampunkannasta monikäyttöinen projektori

Projektorin ei tarvitse olla suuri ja kulmikas katosta roikkuva möhkäle. Beam on pieni projektori, joka ruuvataan tavalliseen E27-lampunkantaan.

perjantai 3. marraskuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Nykyään on mukavaa, kun voi pitää tablet-laitetta keittiössä, missä ruudulta voi nopeasti tarkistaa päivän uutiset ja kokkaillessa laitetta voi käyttää keittokirjana.

Jauhopeukalolla tönitty täppäri on kuitenkin äkkiä ikävän näköinen, mutta onneksi enää ei tarvitse putsailla täppärin ruutua taikinasta, kun voi heijastaa reseptin suoraan keittiön pöytään – eikä mistään kolhosta kattotykistä vaan lampunkantaan ruuvatusta pienestä projektorista.

Beam ei tarvitse edes erillistä virtalähdettä, vaan se saa virtansa E27-lampunkannasta, jossa normaalisti on totuttu näkemään tavallinen polttimo.

Beamin voi vaihtaa sohvapöydän päällä olevan lampun tilalle tai keittiöön, jolloin Beamin avulla voi heijastaa pöydän pintaan esimerkiksi lomakuvia tai -videoita.

> Lue älykkään kodin uusista keksinnöistä

Beamista on moneksi

Beam heijastaa kellon seinälle

Beamia voi käyttää myös sisustukseen. Laitteella saa esimerkiksi näyttävän seinäkellon.

Beamin voi myös sijoittaa mukana tulevan johdon avulla esimerkiksi arkkitehtivalaisimeen ja kääntää Beam heijastamaan seinälle. Ohjaus tapahtuu Beam Remote -sovelluksella, jonka voi ladata Android- ja iOS-laitteille. Beam myös tukee iOSin AirPlayta.

Beam toimii viestinäyttönä

Beamista voi tehdä esimerkiksi viestinäytön eteiseen.

Beamin saa myös jalustalla

Beam on tavallista polttimoa kookkaampi, joten se ei välttämättä sovi esimerkiksi riippuvalaisimen varjostimen sisään.

Beamin voi kytkeä tavalliseen johdolliseen lampunkantaan tai sitten voi hankkia jalustalla varustetun Beamin. Jalustaa myydään myös erikseen.

Lue myös: Ohjaa verhoja puhelimella tai tabletilla

Beamin mukana tulee virtajohto ja manuaali

Beamin mukana tulee 140-senttinen verkkojohto pistokkeella, jolloin Beamin saa helpommin haluamaansa asentoon. Saatavana on myös jalusta.

Beam-projektori maksaa valmistajan verkkokaupassa 399 euroa. Jalustalla varustettu versio maksaa 539 euroa. Jalusta maksaa erikseen hankittuna 179 euroa.


Lisätietoja Beam-projektorista on valmistajan sivuilla.

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.

Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...