Käytä puhelimen kameraa webkamerana

Puhelimen kamerasta saa ohjelman avulla webkameran.

© Shutterstock

Käytä puhelimen kameraa webkamerana

Käytämme videopuhelutyökaluja enemmän kuin koskaan ennen, mutta usein elämyksen tiellä on kannettavan kehno kamera. Ongelmaan on näppärä ratkaisu.

torstai 22. huhtikuuta 2021 teksti N. Ernst


Viimeisen vuoden aikana moni on tehnyt tuttavuutta videopuheluiden kanssa – ei pelkästään työn puolesta, vaan myös yksityiselämässä. 

Videopuhelu on ollut erinomainen tapa pitää yhteyttä, kun koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten takia kohtaaminen kasvokkain ei ole ollut mahdollista. 

Ja vaikuttaa myös vahvasti siltä, että videopuhelut pysyvät muodissa vielä jonkin aikaa.

Videopuhelu voi kuitenkin olla turhauttava kokemus puhelun molemmille osapuolille, jos jommallakummalla on käytössä vanhempaa mallia oleva kannettava tietokone ja sen yhdysrakenteinen verkkokamera tai muuten jo parhaat päivänsä nähnyt webkamera.

> Lue myös: Hyvä syy peittää webkamera

Ratkaisu kehnon kuvan ongelmaan 

Yksi ratkaisu on tietysti hankkia uusi nettikamera, vaikka se tietääkin lisäkuluja. Halvinta rimpulaa kun ei kannata hankkia. 

Edullisimmat mallit eivät välttämättä ole ominaisuuksiltaan kummoisia, joten parempaa kuvanlaatua kaipaava joutuu satsaamaan hieman hintavampaan mallistoon.

> Lue myös: 3 nokkelaa tapaa käyttää webkameraa

Ilmainenkin ratkaisu kehnon kuvan ongelmaan on: älypuhelinta, jossa on nykyään hyvä kamera, voi käyttää tietokoneen webkamerana.

Puhelimesta saa tehtyä tietokoneen verkkokameran sovelluksella, joka ladataan Android-puhelimeen tai iPhoneen ja omana ohjelmanaan tietokoneelle. 

Juuri ilmestyneessä KotiMikron numerossa 7/2021 näytetään, kuinka puhelimesta tehdään nettikamera. 

> Artikkeli ja ohjelma ovat ladattavissa Etunurkka-palvelussa

Käytä puhelinta webkamerana

KotiMikron numerossa 7/2021 näytetään, kuinka puhelinta voi käyttää webkamerana.

© KotiMikro

Ehkä sinua kiinnostaa...