Danfoss Eco -termostaatti ja iPhone-sovellus

Danfossin sovelluksella voi säätää huonelämpötilaa helposti ja myös valita esiasetetut lämpötilat eri vuorokaudenajoille.

Ohjaa lämpötilaa puhelimella

Uusi Danfoss Eco - älytermostaatti on bluetooth-yhteydessä älypuhelimeen ja huolehtii, että kodin lämpötila on aina halutulla tasolla.

keskiviikko 8. marraskuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Danfossilta on jo jonkun vuoden ollut saatavana älytermostaatteja, joita voi ohjata sovelluksella, mutta tähän asti ne ovat olleet melko hintavia ratkaisuja, koska ne ovat vaatineet erillisen ohjausyksikön järjestelmän hallintaa varten.

Danfossin uutuus, toisen sukupolven Eco-patteritermostaatti on edullinen tapa vaihtaa perinteinen termostaatti älytermostaattiin.

Eco ei vaadi erillistä ohjausyksikköä, vaan hallinta tapahtuu puhelimella bluetooth-yhteyden kautta. Ecoa voi käyttää myös perinteisen termostaatin tavoin käsipyörää kääntämällä.

> Lue lisää älykkään kodin älyratkaisuista

Helppo asentaa ja käyttää

Asennus on vaivaton toimenpide. Econ saa vaihdettua vanhan termostaatin tilalle muutamassa minuutissa, eikä asennus vaadi erikoisosaamista. Lisäksi sovellus opastaa yhteyden luonnissa termostaattiin.

Sovelluksella voi säätää vuorokausirytmin, jolloin termostaatti tietää esimerkiksi nukkumaanmenoajan ja poissaolotoiminnon avulla saa termostaatin laskemaan lämpötilaa, kun kotona ei olla ja nostamaan sitä, kun kotiin taas tullaan.

Eco osaa myös kytkeä lämmityksen pois päältä, kun lämpötila tippuu selvästi esimerkiksi tuuletuksen aikana.

Danfossin mukaan Eco-termostaattia käytettäessä energiansäästö voi olla jopa 30 prosenttia.

Lue myös: Ohjaa verhoja puhelimella tai tabletilla

Hyvin yhteensopiva

Danfoss Eco on yhteensopiva useimpien patteriventtiilien kanssa. Econ mukana tulee sovittimet vakioventtiileihin kaikille Danfossin patteriventtiileille ja myös useimpien muiden valmistajien venttiilejä varten, joissa on kääntöpyöräinen termostaatti.

Bluetooth-yhteyden takia puhelimen etäisyys Eco-termostaattiin voi olla korkeintaan 10 metriä, kun sovelluksella halutaan säätää Ecoa. Kalliimmissa, ohjausyksiköllä varustetuissa järjestelmissä lämpötiloja voidaan hallita etänä, myös kodin ulkopuolelta.

Danfoss Econ hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se tullee olemaan 50 euron luokkaa. Lisätietoja Ecosta on valmistajan sivuilla.

Danfoss Eco -patteritermostaatti

Eco saa käyttövoimansa kahdesta AA-paristosta, joiden ilmoitetaan riittävän kahdeksi vuodeksi. Lämpötilaa voi säätää kääntöpyörästä – tai mobiilisovelluksella.

> LUE LISÄÄ: Korjaa kylmä patteri

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia. Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään. 

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta. 

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...