Xiaomi on julkistanut täysin uuden langattoman lataustekniikan
Langaton lataus.

Xiaomi on julkistanut täysin uuden langattoman lataustekniikan, joka lataa laitteen ilman johtoja tai latausalustaa jopa usean metrin etäisyydeltä.

© Xiaomi

Mullistava innovaatio: Puhelin latautuu langattomasti metrien etäisyydeltä

Unohda kaapelit ja latausasemat – uusi käänteentekevä langaton lataustekniikka mahdollistaa laitteiden lataamisen kokonaan ilman kaapeleita tai langatonta latausalustaa.

torstai 4. helmikuuta 2021 teksti N. Ernst


Monet puhelimet ja muut älylaitteet tukevat langatonta latausta.

Laite tarvitsee vain asettaa latausalustalle, jolloin lataus käynnistyy automaattisesti.

Langattoman latausalustankin voi pian unohtaa, sillä langaton lataus on ottanut taas yhden askeleen kohti sitä kuuluisaa hyppysähköä, eli sähköä, joka siirtyy laitteeseen langattomasti etäisyyden päästä.

Teknologiayhtiö Xiaomi on julkistanut täysin uuden langattoman lataustekniikan, Mi Air Chargen, joka mullistaa latauksen mahdollistaen laitteiden lataamisen kokonaan ilman kaapeleita tai langatonta latausalustaa. 

> Lue myös: Langaton lataus – näin se toimii

Näin uusi langaton lataustekniikka toimii 

Xiaomin etälataus perustuu paikannukseen ja energiansiirtoon. 

Xiaomin kehittämä latauslaite sisältää viisi interferenssiantennia, jotka tunnistavat älypuhelimen sijainnin tarkasti. 

Kaikkiaan 144 antennista koostuva vaiheenohjausryhmä lähettää millimetriaaltosignaalin (mm-aaltosignaalin) suoraan puhelimeen beamforming-teknologian eli antennien säteenohjauksen avulla.

Älypuhelimiin Xiaomi on myös kehittänyt antenniratkaisun, jossa on sisäänrakennettu "majakka-antenni" sekä "vastaanottava antenniryhmä". 

Majakka-antenni lähettää puhelimen sijaintitiedot kuluttamatta juurikaan virtaa. 14 antennista koostuva vastaanottava antenniryhmä muuntaa latauslaitteen lähettämän mm-aaltosignaalin tasasuuntaajan avulla sähköenergiaksi ja tekee scifi-latauskokemuksesta todellisuutta.

Tällä hetkellä Xiaomin etälataustekniikka kykenee tarjoamaan yksittäiselle laitteelle viiden watin lataustehon muutaman metrin etäisyydellä. 

Useita laitteita voidaan ladata samanaikaisesti, niin että jokainen laite saa viisi wattia, ja edes fyysiset esteet eivät laske lataustehoa. 

> Lue myös: Poista pöpöt puhelimesta

Xiaomin kehittämä tekniikka lataa puhelimen jopa usean metrin etäisyydeltä
Hyppysähköä.

Puhelimen lataus käynnistyy, kun käyttäjä on muutaman metrin etäisyydellä etälatausasemasta.

© Xiaomi

Xiaomi: Ei tieteiskirjallisuutta vaan teknologiaa

Kyseessä on mullistava langattoman latauksen innovaatio. Kyseessä on myös rohkea yritys muuttaa koko asunto langattomaksi.

Xiaomin ideana on, että tulevaisuuden olohuoneet ovat täysin langattomia.

Älykodin johtosotku ja latauspuuhailu vähenee, ja kodeista tulee aidosti langattomia, kun olohuoneemme laitteet, mukaan lukien kaiuttimet, pöytälamput ja muut suositut älykotituotteet, suunnitellaan tukemaan Xiaomin kehittämää langaton lataustekniikkaa.

Xiaomin tiedotteessa todetaankin, että "tämä ei ole tieteiskirjallisuutta, tämä on teknologiaa".

Katso alta video langattomasta latausinnovaatiosta: 

Ehkä sinua kiinnostaa...