Googlen digiavustaja Google Assistant vastaa käyttäjän tekemiin kysymyksiin ja jopa jatkokysymyksiin, mutta ei toistaiseksi vielä suomeksi.

Google Assistant ei tule vielä Suomeen

Googlen ääniohjattava virtuaaliavustaja Google Assistant laajenee muihin Pohjoismaihin, mutta ei tule vielä tänä vuonna saataville Suomessa.

maanantai 26. helmikuuta 2018 teksti C. Slot

Googlen virtuaaliavustaja Google Assistant ymmärtää tällä hetkellä kahdeksaa kieltä. Sille voi esittää kysymyksiä ja se osaa vastata niihin. Lisäksi se ymmärtää myös jatkokysymyksiä, joten avustajan kanssa voi käydä eräänlaista keskustelua.

Nyt Google on laajentamassa Google Assistantin saatavuutta kaikkiaan 30 kielelle, mutta suomeksi digiavustajaan joudutaan vieläkin odottelemaan. 

Suomen kieli on toistaiseksi edelleen liian haastava, toisin kuin esimerkiksi ruotsi ja norja, joita Googlen digiapuri oppii ymmärtämään tämän vuoden kuluessa.

Assistant tulee myös saataville monikielisenä, ensimmäiseksi englanniksi, ranskaksi ja saksaksi, joten esimerkiksi käyttäjät monikielisessä perheessä voivat puhua avustajalle omalla kielellään.

Katso Google Assistantin esittelyvideo:

Google Home on suosittu älykaiutin

Google Assistant -virtuaaliavustajalla varustettu Google Home -älykaiutin on suosittu erityisesti Yhdysvalloissa. Nyt älykaiutinta odotetaan saataville niihin pohjoismaihin, joihin Assistant laajenee.

Google Home tuli saataville viime kesänä Yhdysvalloissa, missä se maksaa noin 130 dollaria. Laitteesta on saatavana myös noin 50 dollarin hintainen Mini-versio.

Suomeenkin Google Homea samoin kuin Google Assistantia uskaltaa kuitenkin toiveikkaasti odotella, sillä loppusyksystä viime vuonna Google esitteli Assistantiin perustuvat puhetta ymmärtävät kuulokkeet, joiden kielivalikoimaan kuuluu myös suomi.

Google Home -älykaiutin

Google Home -älykaiuttimessa rupattelee Google Assistant. Nyt enää odotellaan, milloin kaiutin oppii suomea. Täällä on esimerkkejä siitä, mitä Assistant osaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...