Archos Hello on älynäyttö, joka ymmärtää puhetta

Archos Hello on Googlen digiapurilla varustettu älynäyttö. Sen avulla voi ääniohjata muun muassa älykodin valaistusta ja termostaatteja ja musiikin toistoa.

Älynäyttö ymmärtää ja tottelee puhetta

Archos-yhtiön Hello-älynäyttö on uusin tulokas tuoteperheeseen, jossa asuu Googlen digiavustaja. Tuote esiteltiin Barcelonan mobiilimessuilla ja tulee saataville Yhdysvalloissa kesällä.

perjantai 2. maaliskuuta 2018 teksti H. Rasmussen


Digiavustajat, kuten Amazonin Alexa, Applen Siri ja Googlen Assistant, ratsastavat nyt trendiaallon harjalla. 

Puhetta ymmärtävän digiapurin voi esimerkiksi komentaa laittamaan lempikappaleensa soimaan, siltä voi kysyä säätietoja tai eilisen lätkämatsin tuloksia tai vaikka tilata ruokaa kotiovelle.

Yllä mainitusta vasta Siri tottelee suomea. Google Assistant laajenee tänä vuonna 30 maahan, mutta ei vielä suomeksi. Googlen digiapuri kuitenkin kehittyy koko ajan, ja siksi yhä useampi valmistaja tekee Assistantia tukevia laitteita.

Ohjaa kotia Archos Hello -älynäytön avulla

Archoksen ratkaisu on älykaiutinta, kuten Google Homea, monipuolisempi, sillä Archos Hello myös näyttää vastauksen ruudullaan pelkän puhumisen sijaan.  

Värinäytöllä ja kaiuttimella varustetussa Hello-älynäytössä on käyttöjärjestelmänä Android Oreo. Näytössä asuva Google Assistant kuuntelee puhetta neljän mikrofonin kautta.

Archos Hellon voi sijoittaa pysty- tai vaaka-asentoon

Archos Hellon voi sijoittaa pysty- tai vaaka-asentoon. Laite kuuntelee puhettasi neljän mikrofonin avulla.

Archos Hello -älynäyttö pääsee oikeuksiinsa, jos kotona on muita älykkäitä laitteita, kuten älypuhelimella ohjattava valaistusratkaisu, kuten esimerkiksi Philips Hue, tai älytermostaatteja, kuten Danfoss Living Connect. Näistä ja muista älylaitteista voit lukea lisää täältä

Archos Hello esiteltiin juuri Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa. Laitteessa on kahden gigatavun muisti ja 16 gigatavun tallennustila. Näyttönä on full hd ips-paneeli ja laitteessa on viiden megapikselin kamera videopuheluita varten.

Archos Hello tulee saataville ensin Yhdysvalloissa tänä kesänä 7- ja 8,4-tuumaisena versiona. Pienempi maksaa Endgadget-sivuston saamien tietojen mukaan 130–150 dollaria ja isompi 170¬–200 dollaria.

> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa. Säästösi on 58,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...