Apple Watch -älykellon Cardiogram-sovellus voi paljastaa diabeteksen

Älykellot voivat uuden tutkimuksen mukaan paljastaa diabeteksen.

Älykello voi paljastaa diabeteksen ja korkean verenpaineen

Sykemittarilla varustettu älykello voi pian auttaa diabetesta sairastavia.

keskiviikko 14. helmikuuta 2018 teksti C. Slot

 

Sinun ei tarvitse mennä lääkäriin mittauttamaan verensokeria erillisillä laitteilla, jos kärsit diabeteksen esiasteesta.

Näyttää siltä, että mittauksen voi pian tehdä myös älykellolla tai kuntoilurannekkeella, kuten esimerkiksi Apple Watchilla, Android Watchilla tai Fitbitilla.

Sen osoittaa uusi tutkimus, joka on Cardiogram-sovelluksen kehittäjien ja Kalifornian yliopiston tutkijoiden tekemä.

Mittaa 85 prosentin tarkkuudella

Tutkijat syöttivät DeepHeart-nimiseen neuraaliverkkoon 14 011 koehenkilön terveystietoja, kuten esimerkiksi sydämen rytmejä ja askelten lukumääriä.

Sen jälkeen tietokone vertasi koehenkilöiden tietoja diabetespotilaiden tietoihin ja pystyi 85-prosenttisella tarkkuudella kertomaan, onko henkilöllä diabetes tai diabeteksen esiaste.

Kuntoilurannekkeet voivat
paljastaa useita sairauksia

"Sydän on yhteydessä haimaan autonomisen hermoston kautta. Kun ihmiselle kehittyy diabeteksen esiaste, hänen sydämensä sykevälivaihtelussa tapahtuu muutos", kertoo Johnson Hsieh, joka on yksi Cardiogram-sovelluksen kehittäjistä.

Hsieh toteaa lisäksi, että DeepHeartin avulla on mahdollista todeta myös krooninen verenpainetauti, uniapnea ja eteisvärinä. Hän korostaa kuitenkin, että toistaiseksi kyse on vasta tutkimustuloksista, ja että diabeteksen oireista kärsivän on syytä kääntyä lääkärin puoleen.

DeepHeartin odotetaan tulevan osaksi Cardiogram-sovellusta vielä tänä vuonna.

Stanfordin yliopiston tutkijat ovat aiemmin tehdyissä tutkimuksissa osoittaneet, että älykellot ja kuntoilurannekkeet pystyvät ennustamaan sairauksia.


Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja hiirikäsivammoja ehkäisevän ergonomisen hiiren yhteensä vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...