Netflix hakkeroitu

Netflix-tunnuksia myydään netin pimeillä markkinoilla. Lue, kuinka häädät kutsumattomat katsojat tililtäsi.

© Shutterstock

Häädä salakatsojat Netflix-tililtäsi

Netflixin käyttäjätunnuksia kaupataan pilkkahintaan pimeässä netissä. Nyt kannattaa tarkistaa, onko omalla tilillä luvattomia käyttäjiä ja häätää suoratoistoloiset.

torstai 6. syyskuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Jo useamman vuoden on tiedetty, että hakkerit myyvät netin pimeällä puolella muun muassa varastettuja Netflix-tunnuksia.

KotiMikro uutisoi alkuvuodesta, kuinka esimerkiksi varastetuista Netflix-tunnuksista pyydettiin seitsemän euroa. Laillisesti hankittu Netflix maksaa tällä hetkellä kuukaudessa 8-13 euroa tilauksesta riippuen, eli halvinkin vaihtoehto maksaa vuodessa lähes sata euroa.

Halvimmillaan hakkerit ovat myyneet Netflix-tunnuksia alle eurolla ja jopa jakaneet tunnuksia netissä ilmaiseksi – eikä kyse ole siis mistään kuukausimaksusta vaan ikuisesta tilauksesta.

Jos huomaat, että Netflixin katseluhistoriaasi on ilmestynyt sarja tai elokuva, jota et ole katsonut, niin on mahdollista, että tilisi on hakkeroitu.

Voit kuitenkin helposti tarkistaa, onko tilisi hakkeroitu ja voit myös yhtä helposti häätää mahdolliset suoratoistoloiset.

Näin tarkistat, onko Netflix-tunnuksesi varastettu

Kirjaudu ensin Netflixiin selaimella, jotta pääset tilisi asetuksiin.

Vie hiiri oikean yläkulman käyttäjäkuvakkeen päälle ja valitse esiin tulevasta valikosta Tili.

Vieritä näkymää alaspäin ja valitse Viimeaikaiset suoratoistot.

Esiin tulee luettelo, jossa on viimeisimmät laitteet ja sijainnit, joista tiliäsi on käytetty.

Edellisellä sivulla on myös valittavissa Katseluhistoria, jossa on aikajärjestyksessä katsomasi elokuvat, sarjat ja muut esitykset.

Varmista myös, että tilisivusi yläosassa näkyvä sähköpostiosoite on oikein. Netflix lähettää tähän osoitteeseen tiliäsi koskevia vahvistussähköposteja, kuten esimerkiksi silloin, kun joltain uudelta laitteelta kirjaudutaan tiliisi.

Näin häädät loiset Netflix-tililtäsi

Jos huomaat jotain epäilyttävää katseluhistoriassa tai kirjautumisissa, niin voit häätää luvattomat käyttäjät yksinkertaisella tempulla.

Valitse Tili-sivulla ensin Kirjaudu ulos kaikista laitteista ja vahvista uloskirjautuminen valitsemalla esiin tulevalla sivulla Kirjaudu ulos.

Kirjaudu sitten sisään, siirry Tili-sivulle, valitse oikealta ylhäältä Vaihda salasana ja luo itsellesi uusi salasana.

> Lue lisää Netflix-asiaa

> Nauti paremmasta äänestä tietokoneen äärellä – muita häiritsemättä. Nyt saat kuulokkeet ja 4 numeroa KotiMikroa sekä e-kirjan ”Seuraa suosikkejasi suoratoistona” yhteishintaan vain 21,90 euroa. Säästät 57,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...