Tili hakkeroitu

Rikolliset tavoittelevat tilitietoja.

Tunnuksia kaupitellaan netin pimeällä puolella

Rikolliset kauppaavat varastettuja pankkitilitietoja, Apple ID -tunnuksia ja PayPal-tunnuksia netin pimeällä puolella. Vajaalla tonnilla saisi koottua kokonaisen identiteetin.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018 teksti Steffen Nielsen


Netin pimeällä puolella, niin sanotussa darknetissä, myydään mitä tahansa laitonta ja varastettua, kuten myös kaapattuja pankkitilitietoja, Apple ID -tunnuksia ja PayPal-tunnuksia. 

Luottokorttitiedot saa noin kuudella kympillä, ja verkkokauppatunnuksia jopa parilla eurolla, kun taas arvokkaimmista tunnuksista, kuten toimivista PayPal-tileistä, pyydetään jo satoja euroja.

Darknet-markkinoilta tiedot keränneen Top10VPN-sivuston mukaan hälyttävä huomio oli, että kokonaisen identiteetin voi ostaa alle tuhannella eurolla kokoamalla sen myytävistä tunnuksista. 

Yhdysvaltain ja Iso-Britannian darknet-markkinoiden hinnat poikkeavat hieman toisistaan. Alla on brittien pimeän netin hintoja. 

Tunnuksien hintoja helmikuussa

Paypal-tunnukset: 315 €
Verkkopankkitunnukset: 189 €
Luottokorttitiedot: 64 €
Passin tiedot: 45 €
Ebay-tunnukset: 29 €
Apple ID: 12 €
Amazon-tunnukset: 8 €
Netflix-tunnukset: 7 €
Uber-tunnukset: 6 €
Airbnb-tunnukset: 6 €
Facebook-tunnukset: 4 €
Skype-tunnukset: 3 €
Sähköpostitunnukset: 1-3 €

Hyvällä saldolla varustetusta PayPal-tilistä pyydetään kovinta hintaa, enemmän kuin jopa verkkopankkitunnuksista. Katso koko lista täältä. Sivulla on linkki myös Amerikan markkinahintoihin. 

Tilaa KotiMikro, niin pysyt ajan tasalla tietoturvauhkista ja niiltä suojautumisessa.

Näin suojaudut tietomurroilta

Muista aina käyttää vahvaa salasanaa verkkopalveluissa. On myös hyvä vaihtaa salasana silloin tällöin, ja vältä käyttämästä samaa salasanaa eri palveluissa.

Voit helpottaa salasanojen muistamista ottamalla käyttöön salasanojen hallintaohjelman. Se voi sisältyä jo käyttämääsi tietoturvaohjelmaan, ja lisäksi saatavana on erillisiä salasanamanagereita, kuten esimerkiksi LastPass. Salasanamanageria käyttämällä tarvitsee muistaa vain yksi pääsalasana, ohjelma muistaa loput. 

LastPass-ohjelman voit ladata KotiMikron Etunurkasta.

Täällä voit myös testata aikomasi salasanan vahvuuden.

> Lue lisää tietosuojasta

Ehkä sinua kiinnostaa...