Vinkit ja niksit Disney+-suoratoistopalvelun käyttöön
Disney+ Suomessa.

Tiesitkö, että voit toistaa sisältöjä 4k-tarkkuudella Disney+-palvelussa? Lue parhaat vinkit ja niksit täältä.

© Shutterstock

Disney+: Parhaat vinkit ja niksit

Disneyn uuden suoratoistopalvelun, Disney+:n suosio on kasvanut kohisten. Mutta käytätkö palvelua tehokkaasti? Lue täältä parhaat vinkit ja niksit Disney+:n käyttöön.

torstai 19. marraskuuta 2020 teksti N. Ernst


Disneyn viime vuoden lopulla esitelty ja Suomessa tämän vuoden syykuussa avattu suoratoistopalvelu Disney+ on yllättänyt suosiollaan.

Muun muassa National Geographic -dokumentit sekä Star Wars- ja Marvel-elokuvat ovat innostaneet ihmisiä palvelun tilaajiksi.

Keräsimme kourallisen parhaita ja hyödyllisimpiä toimintoja, joita Disney+ sisältää, mutta joita ei välttämättä tule huomanneeksi.

> Lue KotiMikron arvio Disney+-palvelusta Testinurkassa

Lataa ja katsele offline-tilassa

Disney+-palvelussa voi ladata sisältöjä omalle laitteelle ja katsella niitä ilman, että tarvitsee sen paremmin 4g:tä, 5g:tä kuin wifiäkään.

Sisältöjä voi ladata iPhonelle tai Android-puhelimelle asennettavalla sovelluksella.

Valitun sisällön kohdalla olevaa alaspäin osoittavaa nuolta painamalla kohde latautuu katseltavaksi offline-tilassa. Sarjasta voi ladata myös koko kauden.

Sovelluksen asetuksissa on oletuksena, että lataukset tapahtuvat vain, kun wifi on käytössä. Muuttamalla asetusta saa lataukset tulemaan myös mobiilikaistan kautta.

> Lue myös katsauksemme muihin suoratoistopalveluihin

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Disney + -striimin lataus
Lataus.

Elokuvia, sarjoja ja dokumentteja voi ladata katseltavaksi offline-tilassa puhelimen tai tabletin sovelluksella, muta ei ainakaan vielä tietokoneella. Sovelluksessa on kohteen kohdalla alaspäin osoittavalla nuolella merkitty latausvalinta.

Disney+ 4K-laadulla

Suurta osaa Disney+-sisältöjä voi katsella täysteräväpiirron lisäksi myös 4k-laatuisina. 

4k-toisto on mahdollista yhteensopivalla laitteella. Jos sovelluksessa on kohteen tiedoissa merkintä HD, striimi tulee parhaimmalla laadulla, mitä laitteesi tukee.

Tietokoneella asetuksen voi tarkistaa kirjautumalla Disney+-palveluun selaimella, valitsemalla Oma profiili (tai profiilille annettu nimi) ja Sovellusasetukset. Tiedonsiirto-kohdan valintana on oletuksena Automaattinen, jolloin striimi toistuu laitteen tukemalla parhaimmalla laadulla. 

> Lue myös: Mitä ovat Ultra HD, 4K ja 8K?

Lisää uusi käyttäjä

Disney+-palveluun voi luoda useita käyttäjäprofiileita. Myös lapsille voi luoda oman profiilin, jossa on helppokäyttöinen käyttöliittymä lapsille tarkoitettuun sisältöön.

Siirry profiilin luontiin valitsemalla käyttäjäkuva joko sovelluksen oikeasta alareunasta tai selaimessa oikeasta yläkulmasta ja valitse Lisää profiili.

Voit luoda kaikille perheenjäsenille omat profiilit omilla profiilikuvilla. Näin jokainen voi katsoa omia suosikkejaan ja luoda omia listojaan. 

Poista Disney+:n automaattinen toisto käytöstä

Voit helposti muuttaa Disney+:n asetuksia niin, että seuraavan jakson toisto ei käynnisty automaattisesti.

Valitse käyttäjäkuva joko sovelluksen oikeasta alareunasta tai selaimessa oikeasta yläkulmasta. Valitse Muokkaa profiileja ja valitse profiilisi.

Ota Automaattitoisto pois käytöstä, niin seuraava jakso ei enää ala automaattisesti.

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Muokkaa Disney+-profiilia – Suomi
Disney+.

Profiilin asetuksissa voi automaattitoiston lisäksi muuttaa myös esimerkiksi profiilikuvaa.

Kerää katsottavaa omalle listalle

Disney+ sisältää valtavasti katsottavaa, jota tekee mieli ahmia.

Tarjontaa selatessa voi koota omaa listaa, josta voi sitten valita katsottavaa silloin kun itselle sopii.

Valitse haluamasi kohde ja valitse sitten sen kohdalla oleva pluspainike. Painike muuttuu väkäseksi sen merkiksi, että kohde on lisätty omalle listalle.

Omalle listalle pääsee joko sovelluksessa käyttäjäkuvan kautta tai selaimessa yläreunan Oma lista -valinnasta.


Ehkä sinua kiinnostaa...